13 utilizari alternative ale ceaiului

Dincolo de a fi o bautura delicioasa, care ne energizeaza si ne face sa privim viata cu alti ochi, ceaiul mai poate fi utilizat si in alte scopuri, fiind un aliat pentru pielea sanatoasa, un remediu la indemana pentru afectiuni usoare, dar si un ajutor practic in casa.

Am gasit cateva moduri alternative de folosire a ceaiului si chiar de “reciclare” a frunzelor, la care poate ca nu v-ati fi gandit vreodata 🙂

1. Foloseste ceaiul pentru a dezinfecta taieturile mici inainte de tratare. Aplica pe un pansament cateva picaturi de ceai negru, cu proprietati antiseptice, si tamponeaza usor rana.

Foto: mytouchstoneessentials.com
Foto: mytouchstoneessentials.com

2. Frunzele de ceai absorb foarte bine mirosurile urate. Pune un saculet cu cateva frunze de ceai folosite si uscate in frigider, pentru mai multa prospetime.

3.Curata ferestrele si oglinzile cu o solutie de ceai verde concentrat si alcool, in parti egale, si vor fi din nou stralucitoare-luna.

4. Fa-ti o masca naturala pentru ten folosind ceai verde pudra, in combinatie cu putina miere si apa calduta. Intinde amestecul pe fata, lasa-l sa actioneze 10 minute si apoi clateste bine. Rezultatul: o piele catifelata si ferma.

5. Daca dupa o zi lunga la birou picioarele iti sunt obosite, inmoaie-le intr-un vas cu ceai verde cald si le vei simti mai usoare. In plus, astfel previi aparitia fungilor.

6. Pentru a da un gust mai puternic oualor fierte, pune putin ceai in apa in care le prepari.

7. Ceaiul este un substitut perfect pentru apa de gura, asa ca dupa-masa iti poti asigura fara probleme o respiratie proaspata.

8. Bucura-te de ceai din cap pana-n picioare si relaxeaza-te facand o baie cu ceai verde. Vezi “reteta” aici.

Foto: teapartygirl.com
Foto: teapartygirl.com

9. Pentru a indeparta mirosurile neplacute de pe maini, in special de peste, curata-le cu un pliculet infuzat de ceai de iasomie.

10. Toarna ceai verde in suportul pentru cuburi de gheata si pune-l la congelator. Cand simti nevoia sa-ti revigorezi pielea, plimba un cub de ceai inghetat pe ten si fata ta va fi mai curata si luminoasa.

11. Frunzele de ceai folosite se pot transforma intr-un ingrasamant foarte bun pentru plante.

12. Aduna cateva frunze de ceai uscate intr-un saculet si pastreaza-l pe noptiera, aproape de patul in care dormi. Te va ajuta sa ai un somn lin si sa te odihnesti mai bine.

13. In cazul in care ochii iti sunt iritati sau umflati, foloseste doua pliculete umede de ceai pe post de comprese.

13 utilizari alternative ale ceaiului 5.00/5 (100.00%) 15 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.