5 ceaiuri delicioase impotriva racelii

Cand auzi de ceaiuri contra racelii, te gandesti poate la ierburi amare, fara gust si bauturi lipsite de savoare. Ei bine, noi ne propunem sa te scapam de aceasta prejudecata si sa-ti aratam ca ceaiurile eficiente impotriva racelilor pot fi si foarte gustoase. Asa ca ti-am pregatit o selectie din cele mai parfumate si selecte ceaiuri, cu ingrediente care vin de hac afectiunilor de sezon. Nu ne crede pe cuvant, incearca-le!

Mic Melanj de Leacuri

Contine fenicul, anason, seminte de chimen si urzica, adica un amestec inedit de plante de leac si condimente care pun raceala pe fuga. Semintele de fenicul vin de ajutor organismului in lupta cu simptomele gripei si ale racelii, dar si impotriva problemelor respiratorii, deoarece sunt bogate in vitaminele A, B, C, fosfor, potasiu, sodium, fier etc. Gustul usor mentolat al feniculului se imbina foarte bine cu aromatul anason, care calmeaza tusea si durerile de gat.

mic-melanj-de-leacuri-pentru-raceala ceai-impotriva-racelii doro-tea-ceai-pentru-raceala
Fantana Tineretii

Urzica este personajul principal al acestui ceai pentru raceala, pe care am imprietenit-o cu verbina, sunatoare, frunze de Ginkgo, ceai verde China Sencha, frunze de paducel, flori de albastrea si alte cateva plante pe care te lasam sa le descoperi singur. Sigur ai auzit de beneficiile ceaiului de urzica de la bunica: contine multe vitamine si minerale, are proprietati analgezice, te scapa de tuse si intareste organismul. Verbina este un sedativ bland, asa ca te poate ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai usor, iar sunatoarea alunga durerile de cap cu care te confrunti cand esti racit.

Inspiratie Budista

Frecvent utilizata in medicamentele contra racelii, echinaceea stimuleaza sistemul imunitar, actioneaza contra microbilor si scurteaza durata tusei si gripei. Noi te invitam sa savurezi un ceai delicios in care echinaceea este alintata de mere, morcov, cacao, scortisoara, nucsoara, chipsuri de banana si alte bunatati. Rezulta o bautura calmanta, cu gust dulceag, datorita careia te vei simti zen! Ti-am facut pofta? Citeste mai multe despre ceaiul „Inspiratia budista” aici.

ceai-inspiratie-budista-d-oro-teaCeai verde Sencha cu Ghimbir si Lamaie

Daca ar fi sa recomandam un singur ingredient pentru o sanatate de fier, acesta ar fi ghimbirul. Cu gustul sau picant, este un fel de farmacie a naturii concentrata intr-o radacina, caci contine tot felul de substante benefice si are efect antiseptic, antiviral, analgezic si antibacterian. O portie consistenta de vitamina C vine de la lamaie si portocala, iar ceaiul verde Sencha isi aduce aportul de antioxidanti, minerale si oligominerale. Iti recomandam sa incerci si alte retete de ceaiuri cu ghimbir, la fel de sanatoase si delicioase.

Ceai verde Viata Vesnica

Pentru zilele ploioase si reci in care te simti infrigurat, incearca un ceai verde Viata Vesnica, cu multe ingrediente alese printre care si ginseng. Cu siguranta iti va creste nivelul de energie! Ginsengul este un tonic excelent, care intareste sistemul imunitar. Afla mai multe despre proprietatile ginsengului din articolul dedicat.

5 ceaiuri delicioase impotriva racelii 5.00/5 (100.00%) 12 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.