Ce nu trebuie să lipsească din kitul unui iubitor de ceai?

Fiecare pasionat de ceaiuri are tabieturile proprii când vine vorba de savurat această licoare specială. Unii adoră să alăture ceaiul unei cărţi, alţii preferă să-l bea simplu, cu gândurile hai-hui sau sunt deschişi să testeze tot felul de reţete inedite care să încânte papilele.

Totuşi: ce nu trebuie să lipsească din casa unei persoane care iubeşte ceaiurile şi vrea să se bucure de o experienţă completă, un deliciu al simţurilor? Lista de mai jos e subiectivă, însă noi credem că te va ajuta să-ţi îmbogăţeşti pasiunea pentru ceai.

Sortimente delicioase

Desigur, primul lucru este chiar… ceaiul. Pe lângă ceaiurile realizate din mixuri sau infuziile aromate de fructe, încearcă şi câteva sortimente preţioase, de calitate superioară şi cu un gust aparte. Îţi recomandăm, de exemplu, un ceai verde japonez Gyokuro, un ceai Lung Ching, un Pai Mu Tan Silvery Needle, un Pu Erh maturat sau celebrul praf fin Matcha, cu origini japoneze. Savurează gustul lor special, plin de de naturaleţe şi bucură-te de fiecare picătură.

Lung-Ching-ceai
Ceai verde Lung Ching
de la 15 lei / 50g

Un ceainic de sticlă

Ca să poţi admira spectacolul oferit de ceai în timpul infuzării şi să observi etapele prin care frunzele îşi lasă aroma în apa caldă, foloseşte un ceainic de sticlă. Vei bea ceaiul cu mai multă plăcere dacă vei lua parte la crearea sa, descoperind nuanţele ce iau naştere treptat în vasul transparent. Citeşte Ghidul ceainicelor de sticlă pentru a afla mai multe detalii despre avantajele şi întreţinerea acestor obiecte minunate.

ceainic sticla

Cutii pentru depozitarea ceaiului

O soluţie pentru a depozita ermetic ceaiul, astfel încât să nu intre în contact cu aerul sau aburii, o reprezintă cutiile metalice. Estetice şi practice, acestea vor da un aer vesel bucătăriei tale şi vor păstra frunzele în siguranţă. Foloseşte cutii cu fereastră ca să nimereşti din prima sortimentul căutat şi alege-le în culoarea preferată.

Un set de ceai ca la carte

Pentru momentele în care eşti singur şi vrei să te răsfeţi sau când îţi doreşti să împarţi un ceai bun cu prietenii, un set format din ceainic + una sau mai multe căni constituie un element de efect. Fie că optezi pentru un set de tipul „Tea for one” ori pentru unul „de grup”, te vei simţi ca la o adevărată ceainărie.

O cană „to go”

Ceaiul îţi înviorează dimineţile chiar şi când sunt pline cu task-uri şi proiecte la job, de nu-ţi mai vezi capul de atâta lucru. Indiferent de anotimp sau stare de spirit, ia cu tine băutura preferată într-o cană cu capac, gata să facă faţă celor mai aprige termene limită! Ceaiul va fi transportat în siguranţă, păstrându-şi căldura şi parfumul și îți va fi mereu alături!

Dar tu? Care sunt lucrurile preferate din kitul tău de pasionat de ceaiuri?

Ce nu trebuie să lipsească din kitul unui iubitor de ceai? 4.88/5 (97.50%) 8 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.