Imbunatateste-ti digestia cu un ceai de coriandru!

Despre coriandru se stie ca da o aroma aparte mancarurilor, insa putini s-ar gandi ca din el se poate obtine si un ceai interesant, cu multiple beneficii pentru sanatate. Simplu sau amestecat cu alte plante si mirodenii, coriandrul aduce un gust inedit in cana cu ceai de fiecare zi. Astazi iti lansam provocarea de a incerca un ceai de coriandru!

Coriandrul are frunzele foarte asemanatoare cu patrunjelul, iar semintele sale se remarca prin gustul tare, aromat. Foarte apreciat in bucatariile indiene, thailandeze si sud americane, coriandrul ajuta digestia si relaxeaza corpul si mintea. In componenta sa intra o paleta larga de substante valoroase pentru organism, printre care vitaminele A, B si C, fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu etc. In acelasi timp, are un efect antiinflamator si este revitalizant, imbunatateste circulatia sangelui si diminueaza retentia de apa.

Foto: juniperdiaries.co.uk
Foto: juniperdiaries.co.uk

Din semintele de coriandru se obtine un ceai de o nuanta galben deschis, care poate fi baut in caz de dureri de stomac, indigestie, umflaturi ale picioarelor, edeme, cistita etc. De asemenea, este bun si pentru detoxifiere.

Desi are un miros puternic, intepator, care poate parea neplacut la prima vedere, coriandrul este usor de „imblanzit” si transformat intr-o bautura cel putin originala. Uleiurile aromatice tari se indulcesc cand sunt amestecate cu alte plante. Trioul chimion, coriandru si fenicul reprezinta o combinatie destul de neobisnuita atunci cand vine vorba de ceai, insa acest mix ayurvedic este excelent pentru a ajuta in ameliorarea unor probleme de sanatate, accelerand metabolismul si restabilind echilibrul digestiv.

Reteta este una clasica si destul de usor de preparat:

Foto: lovefoodeat.com
Foto: lovefoodeat.com

Ceai de chimion, coriandru si fenicul

Ingrediente

  • 1/4 lingurita seminte de coriandru
  • 1/4 lingurita seminte de fenicul
  • 1/4 lingurita seminte de chimion
  • 350 ml apa fierbinte

Mod de preparare

Amesteca semintele, zdrobeste-le usor, apoi toarna apa fierbinte peste ele si lasa-le la infuzat pentru circa 5-10 minute, in functie de cat de intens preferi sa fie gustul. Strecoara si savureaza bautura calda. In cazul in care iti place mai dulce, adauga si putina miere.

O alta companie potrivita pentru ceaiul de coriandru, pe langa semintele de fenicul, este si radacina de ghimbir rasa, in acest caz rezultand un ceai foarte eficient impotriva racelilor.

Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Daca preferi totusi ceaiul de coriandru simplu, infuzeaza o lingurita de seminte zdrobite in circa 300 ml de apa fierbinte si lasa-le pentru cateva minute.

Ai incercat vreodata un ceai de coriandru? Cum ti se pare?

Imbunatateste-ti digestia cu un ceai de coriandru! 3.27/5 (65.45%) 33 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.