Ispita raiului, ceaiul negru care iti indulceste diminetile

Cand vrei sa-ti ispitesti diminetile si sa le faci putin mai dulci, ca sa ai inspiratie si enegie la lucru, alege un ceai negru aromat si cu siguranta vor ceda farmecului sau! Asta a fost concluzia mea dupa ce am incercat “Ispita raiului”, o nebunie de ceai negru cu nuga, perfect de baut chiar si ca desert.

ispita-raiului-doro-tea-ceai-negru

Dupa ce am deschis punguta, am gustat un graunte de nuga, descoperit printre frunzele de ceai negru. Cu gandul la acest desert delicios mi-am notat mental ca data viitoare cand merg la cumparaturi sa-mi iau si o nuga. Pana una-alta, am pregatit ceaiul ispititor: am fiert apa, l-am pus la infuzat 3-4 minute, asteptand cu nerabdare sa fie gata, apoi l-am turnat intr-o cana generoasa si l-am lasat putin sa se raceasca.

ispita-raiului

Iti mai amintesti de mini-prajiturelele nuga pe care le mancai in copilarie? Gustul de alune sau nuci se regaseste in parfumul acestui ceai, cu care se completeaza minunat. Insa in locul consistentei tari, elastice a batonului de nuga, te intalnesti cu un ceai catifelat, usor, dulceag. Mie mi s-a parut ca detectez si o nota subtila de caramel.

“Ispita raiului” e unul dintre cele mai bune ceaiuri negre pe care le-am incercat, probabil si pentru ca este simplu, fara prea multe ingrediente, astfel ca bucatelele de nuga se simt foarte bine si nu se confunda printre alte arome. Fiind un ceai negru, este recomandat sa fie savurat in prima parte a zilei, mai ales pentru cei care au probleme cu somnul. Eu zic ca e ideal la primele ore ale diminetii, cand ai nevoie de o motivatie puternica pentru a te trezi de-a binelea din somn.

ceai-negru-aromat-ispita-raiului

Alintata cu cateva picaturi de lapte, “Ispita raiului” devine si mai cremoasa, insa ramane la fel de atragatoare. Nuga este in continuare usor de identificat. Nu l-am incercat rece, dar cred ca pe langa lapte s-ar potrivi foarte bine cu cateva cuburi de gheata, pe post de cocktail. Poate si cu ceva condimente dulci. Tu ce parere ai? 🙂

Ispita raiului, ceaiul negru care iti indulceste diminetile 5.00/5 (100.00%) 11 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.