Reţetă: Cupcakes cu vanilie şi un ingredient surpriză

Îţi aminteşti infuziile de plante din grădina bunicii, băute ca leac pentru a combate vreo indigestie, o răceală rebelă sau ca să ai un somn lin? Probabil că muşeţelul era des prezent printre acele ceaiuri, iar gustul său subtil, dulceag şi catifelat te duce şi acum cu gândul la copilărie. Astăzi ne-am gândit să ne bucurăm de aroma sa specială într-o manieră inedită: un desert delicios, având ceaiul de muşeţel ca ingredient.

Foto: alishaenid.com
Foto: alishaenid.com

Chiar dacă nu este ceai în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu conţine frunze de Camellia sinensis, muşeţelul poate fi folosit cu succes la prepararea unor prăjiturele savuroase şi elegante, cum ar fi cupcakes. Combinat cu vanilie, el îşi va etala delicat parfumul, bine pus în evidenţă şi de untul cremos. Hai să vedem care sunt ingredientele pentru reţeta de cupcakes cu vanilie şi muşeţel şi să trecem la treabă!

Ingrediente (pentru 12 cupcakes)
225 g unt nesărat
160 ml lapte
6 pliculeţe de ceai de muşeţel
160 g zahăr fin
3 ouă mari
1 linguriţă şi jumătate extract de vanilie
210 g făină
1 linguriţă şi jumătate praf de copt
120-160 g zahăr pudră

Foto: alishaenid.com
Foto: alishaenid.com

Cupcakes cu vanilie şi muşeţel: mod de preparare

  1. Încălzeşte cuptorul la 180º C. Pregăteşte tava specială pentru cupcakes şi umple spaţiile cu hârtiuţe pentru copt.
  2. Pune untul, laptele şi pliculeţele de ceai de muşeţel într-un recipient mic, apoi aşază-l pe aragaz la foc mediu. După ce untul s-a topit complet, mai lasă amestecul pe foc pentru câteva minute. Opreşte focul, aşteaptă să se răcească şi scoate pliculeţele de ceai. Compoziţia rămasă va avea circa 220-250 g (restul se va evapora sau va rămâne în pliculeţele de ceai).
  3. Amestecă 160 g din această compoziţie cu zahărul, iar restul păstreaz-o pentru crema de unt. Adaugă ouăle şi extractul de vanilie.
  4. Separat, amestecă făina şi praful de copt într-un castron. Toarnă mixul rezultat peste compoziţia obţinută anterior şi omogenizează-le.
  5. Împarte compoziţia în compartimentele din tava pentru cupcakes şi las-o la cuptor circa 17-22 minute sau până când scobitoarea introdusă în mijlocul brioşelor iese curată.
  6. Pentru a prepara crema, omogenizează restul de 60-80 g din amestecul de unt, lapte şi ceai de muşeţel. Adaugă treptat zahărul pudră, până când crema capătă consistenţă şi devine mai groasă.
  7. După ce brioşele s-au răcit, decorează-le cu cremă şi apoi savurează-le cu gândul la amintirile copilăriei.

Sursă

Reţetă: Cupcakes cu vanilie şi un ingredient surpriză 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.