Rețetă: Înghețată cu ceai Earl Grey

Ceaiul și înghețata par, la prima vedere, două bunătăți cu personalități adverse, din cauza opoziției cald vs. rece. Totuși, noi avem dovada că formează un cuplu delicios atunci când sunt alăturate într-un desert în ton cu vara! Și pentru că de curând am povestit despre ceaiul Earl Grey, acum ne-am gândit să vă propunem o rețetă creativă de înghețată cu Earl Grey.

Foto: thetummytrain.com
Foto: thetummytrain.com

Ingrediente

  • 480 ml smântână grasă
  • 240 ml lapte integral
  • 110 g zahăr
  • 6 gălbenușuri mari
  • 3 linguri de ceai Earl Grey
  • un praf de sare

Mod de preparare 

  1. Amestecă smântâna, laptele, zahărul și sarea într-un vas, apoi pune compoziția la foc mic spre mediu până când zahărul se topește.
  2. Într-un castron, bate gălbenușurile și toarnă treptat amestecul de smântână, lapte și zahăr, continuând să amesteci.
  3. Pune crema obținută în vas și adaugă frunzele de Earl Grey. Las-o la foc mic spre mediu și amestecă folosind o lingură de lemn. După câteva minute, compoziția se va îngroșa și se va colora într-un bej pal.
  4. Ia crema de pe foc, strecoar-o într-un bol și acoperă-l cu o folie de plasic. Când s-a răcit, pune-o la congelator și las-o la rece peste noapte sau cel puțin 4 ore.
  5. Servește înghețata în cupe elegante, în cornete sau… direct din vas 🙂

Enjoy!

Foto: blog.ctnews.com
Foto: blog.ctnews.com

Sursă 

Rețetă: Înghețată cu ceai Earl Grey 4.75/5 (95.00%) 8 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.