Un ceai alb de excepție: Dulceața Cerului Guangxi

Cerul este o sursă fascinantă de inspirație prin spectacolul tăcut pe care îl oferă zi de zi, schimbându-și culorile asemenea unui tablou plin de viață. Nu știu voi, dar eu, când privesc norii și încerc să descopăr tot felul de forme inedite, mă simt mai liniștită. Îmi place să le admir contururile pufoase de vată de zahăr și să le urmăresc curgerea lină pe cer, în ton cu gândurile mele.

Pentru momentele în care vrei să te destinzi și să te scufunzi în relaxare, indiferent că ești sau nu cu ochii la nori, gustă din Dulceața Cerului! E un ceai alb simplu, care te invită să-i descoperi toate nuanțele subtile. Îți cere atenție, dar în schimb te răsplătește cu o savoare unică, fiind un ceai chinezesc de top, obținut prin prelucrare manuală.

ceai dulceata cerului

Guangxi este o regiune autonomă din sudul Chinei, unde se produc sortimente diverse de ceaiuri albe, verzi și negre. Climatul umed, subtropical, zonele muntoase și precipitațiile sezoniere dau o savoare specială ceaiului. Deși nu la fel de celebră în lumea ceaiului ca provinciile vecine Yunnan, Hunan sau Guangdong, Guangxi se remarcă prin ceaiurile aromatizate cu osmanthus, o plantă cu flori mici, albe, foarte parfumate. Printre ceaiurile specifice se numără Liubao, Guiping Xishan, Lingyun Baimao, Tantang Maojian, Bainiu, Guilin Maojian și Guihua. De asemenea, Guangxi este considerată regiunea natală a iasomiei chinezești.

Dulceața Cerului nu conține flori sau alte adaosuri, ci doar frunzulițe și muguri fragezi de ceai, ușor alungiți, cu silueta fină. Scufundați 3-5 minute în apă caldă, într-o cană delicată, oferă o infuzie gălbuie, cu gust dulceag – pretextul perfect pentru a te bucura de clipa prezentă în compania unui cer fermecător.

ceai dulceata cerului foto guangxi dulceata cerului ceai alb

Surse: ratetea.com, taooftea.com

Un ceai alb de excepție: Dulceața Cerului Guangxi 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.