Fructele goji, un răsfăț al papilelor gustative

De mai mult timp am avut o curiozitate, pe care mi-am satisfăcut-o doar acum câteva zile, și anume fructele goji. Cum de curând am încercat un ceai rooibos şi unul verde cu fructe goji, am decis că e timpul să gust și aceste fructe minune… în forma lor naturală.

Cum am descoperit fructele goji

Cu toate că treceam în fiecare zi pe la supermarket și le vedeam, nu eram tentată niciodată să cumpăr şi să le încerc, căci mai întotdeauna mă distrăgeau alte produse. Însă zilele trecute m-am oprit în fața raftului cu fructe și am pus în coș o punguță cu niște fructe mici, cu o culoare atractivă de roșu spre portocaliu. Nici nu am ajuns bine acasă că am și început să gust micile delicatese. Gustul lor este unul deosebit, acrișor cu o ușoară nuanță amăruie, puțin picantă, deci trebuie să le încercați dacă până acum nu aţi şi făcut-o.

Mici minuni pentru sănătate

Pe lângă faptul că sunt savuroase, aceste delicatese sunt și sățioase, de aceea ele pot fi incluse foarte bine într-o dietă pentru slăbit. Nu numai atât, fructele goji au o mulțime de beneficii pentru organism, datorită compoziției lor (proteine, cardohidrați, fibre, antioxidanți). Goji sunt recomandate pentru: creșterea imunității organismului, îmbunătățirea vederii, stimularea circulației sangvine, reglarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului, detoxifierea organismului, stimulează sistemul digestiv etc. Așa-i că te-am convins, măcar pe jumătate, să le încerci?!

Ceai și prăjituri delicioase cu goji

În diferite sortimente de ceaiuri, fructele goji sunt mereu ingredientele care dictează aroma și dau un gust aparte licorii. De aceea, când vei dori să faci o surpriză delicioasă cuiva drag, un ceai cu goji va fi o alegere potrivită. Iar dacă vrei să încerci ceva mai complicat de atât, dintr-o cantitate mai mare de fructe goji poţi prepara şi prăjituri: dintre cele mai simple la cele mai sofisticate, dar și o mulțime de băuturi cu care îi puteți surprinde pe cei dragi.

Spune-ne, care e povestea ta legată de fructele goji?

Fructele goji, un răsfăț al papilelor gustative
4.7 (94.29%) 14 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *