Punch rece cu fructe pentru o vara racoroasa

Cand ne gandim la ceai, multi dintre noi avem in fata imaginea unei cani aburinde, care ne incalzeste si tine raceala departe in zilele friguroase de iarna. Asa ca a bea ceai vara pare cumva ciudat si nepotrivit, cel putin la prima vedere. Noi credem insa ca ceaiul este delicios si rece, plus ca in prepararea lui ne putem lasa imaginatia sa se joace incercand mixuri indraznete cu fructe proaspete si cuburi de gheata. Cel mai popular ceai rece este cel de fructe, insa exista si alte infuzii interesante avand la baza ceai verde sau negru.

ceai-rece-de-vara

Astazi va propunem o reteta de ceai rece cu fructe, mai savuroasa si mai sanatoasa decat ice-tea-ul care se gaseste in supermarketuri. Aveti nevoie de:

  • 30 g ceai Punch rece de vara
  • 500 ml apa
  • cateva visine sau cirese
  • o piersica
  • cuburi de gheata
  • optional: zahar brun sau alt indulcitor, dupa gust

Am fiert apa, apoi am pus ceaiul la infuzat si l-am lasat aproximativ 15 minute. Daca va doriti un gust mai intens, il puteti lasa chiar 40 – 50 de minute. Eu am ales sa nu pun zahar, dar ceaiul a iesit oricum dulce datorita bucatelelor de fructe si a celorlalte bunatati din componenta sa: mar, ananas glasat, mango glasat, aroma, frunze de bambus, portocala, ghimbir, sofranel, muguri de floarea soarelui.

ceai-rece

Pentru ca acest punch sa fie si mai gustos, am plusat cu cateva visine congelate fara samburi, niste bucati de piersica si 2 – 3 cuburi de gheata, pe care le-am adaugat dupa ce infuzia s-a racit. Am turnat ceaiul intr-un pahar transparent, ca sa pot admira in voie jocul fructelor si l-am decorat cu o felie de piersica. A iesit o infuzie tare placuta la culoare, care in lumina calda a soarelui de vara arata extrem de apetisant, cu nuante de galben – roscat, iar gustul este racoritor, minunat pentru zilele caniculare. ceai-de-vara-dorotea punch-rece-de-varaAti incercat vreodata ceaiul rece? Care este preferatul vostru?

Punch rece cu fructe pentru o vara racoroasa
5 (100%) 13 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *