Arta bucatariei sovietice

Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.
„Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste — e incisiva, amuzanta, mereu prezenta.“ - Chicago Tribune
„O saga despre cum e sa cresti intr-un stat-superputere, intotdeauna la limita infometarii… e vie si sfasietoare.“ - Time
Autor | Anya Von Bremzen |
Titlu original | Mastering the Art of Soviet Cooking |
Traducător | Cornelia Dumitru |
Număr pagini | 336 |
Anul apariției | 2014 |
Format | 15 x 22.5 cm |
ISBN | 978-606-588-768-8 |
Recenzie arta bucatariei sovietice
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului