Eu sint Malala

Eu sint Malala
Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani, autoarea a castigat Premiul Nobel pentru Pace (2014).

Cand talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte putinii care au indraznit sa protesteze a fost si o fata. Malala Yousafzai a refuzat sa taca si a luptat pentru dreptul ei la educatie. In ziua de marti, 9 octombrie 2012, la cincisprezece ani, Malala aproape ca a platit cu viata aceasta indrazneala. In timp ce se afla in autobuzul care o aducea acasa de la scoala, a fost impuscata in cap de la mica distanta. Desi aproape nimeni nu mai credea ca va trai, Malala s-a insanatosit, iar fetita nascuta intr-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns sa tina discursuri in salile sediului ONU din New York.

La saisprezece ani, Malala este un simbol al protestelor pasnice si cea mai tinara persoana nominalizata vreodata la Premiul Nobel pentru Pace. Eu sint Malala este povestea extraordinara a unei familii dezradacinate de terorismul global, o poveste despre lupta pentru dreptul fetelor la educatie, despre un tata care, infiintind el insusi o scoala, si-a incurajat permanent fiica sa se exprime liber si sa continue sa invete. Totodata, este marturia curajului unor parinti care isi iubesc cu ardoare fiica intr-o societate care pretuieste fiii.

Autor Malala Yousafzai, Christina Lamb
Titlu original I Am Malala
Traducător Ioana Georgescu
Număr pagini 344
Anul apariției 2014
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-46-4536-7
Recenzii (0)
Ai cumpărat acest produs? Scrie o recenzie!