Julie si Julia

Julie si Julia
365 de zile, 524 de retete, o micuta bucatorie de apartament — sau despre cum si-a riscat o fata casnicia, slujba si sanatatea mintala pentru a deprinde arta vietii.

Ajunsa la varsta de 30 de ani si impotmolita intr-o slujba de secretara fara perspective, Julie Powell se hotaraste sa demareze un ambitios proiect: sa gateasca intr-un an 524 de retete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisa de nonconfor­mista Julia Child. Numai ca retetele nu sunt nici simple, nici putine si nici foarte clar explicate.

Julie se pune pe gatit si — la sugestia lui Eric, sotul sau (care se manifesta sur­prinzator de tolerant si iubitor) — incepe sa-si consemneze aventurile gastronomice pe un blog, spre deliciul cititorilor ei.

Intalnirea dintre Julie si Julia se dovedeste a fi un punct de cotitura. Arta de a gati se transforma treptat in arta de a trai frumos. Retetele se succed ametitor, cu gusturi si arome tot mai diverse si mai complicate, cititorul descoperind in cele din urma reteta bucuriei — adica insasi esenta vietii.

Teribil de sincera, amuzanta, ironica si spon­tana, Julie Powell isi asterne viata pe hartie. Ceea ce rezulta e o carte savuroasa despre fericirea aflata la indemana. si despre cum putem gasi implinirea cautand o simpla iesire din rutina.

Autor Julie Powell
Titlu original Julie and Julia
Traducător Razvan Nastase
Număr pagini 304
Anul apariției 2014
Copertă Griffon and Swans
Format 16 x 23,5 cm
ISBN 978-606-588-593-6
Recenzii (0)
Ai cumpărat acest produs? Scrie o recenzie!