Ceai negru Assam TGFOP1 Second Flush



Procesul de manufacturare al ceaiului îți poate spune multe despre calitatea și gustul său. Un ceai recoltat de pe plantații selecte, cules manual, pregătit cu atenția cerută de frunzele delicate, își desăvârșește savoarea în momentul în care îl prepari. Acum, în ceașcă ai un ceai negru Assam TGFOP1 Second Flush, un ceai negru superior, cules manual de pe plantațiile din regiunea Assam, India. Este ceaiul englezilor, considerat “ceai de mic dejun”. Plantațiile aflate în apropierea mării, dăruiesc infuziei un gust înviorător, energizant și un pic aspru. Este ușor de recunoscut după gustul ce amintește de malț – o consecință a climatului tropical în care crește planta de ceai.
TGFOP1 face parte din sistemul de gradare al frunzelor și înseamnă “Tippy Golden Flowery Orange Pekoe”. Adică conține doar frunzele de calitatea cea mai înaltă. E un ceai facut din mugurii plantei, care au fost culeși și procesați cu grijă ca frunzulițele să nu se rupă și gustul să rămână intens. E un tip de certificat pe care doar ceaiurile Assam sau Darjeeling îl au. Cât despre “Second Flush”, acesta se referă la sezonul în care au fost culeși mugurii: a doua recoltă, iunie - august.
Ingrediente | Ceai negru provenind de pe plantaţii selecte din regiunea Assam, India. |
Timp de infuzare | 3-4 minute |
Temperatură | 100 °C |
Concentrație | ~1 linguriţă/cană (250ml) |
Ciprian Ungur - 16.12.2020
Ciprian Ungur - 09.04.2020
Recenzie ceai negru Assam TGFOP1 Second Flush
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului