Ceai verde Gyokuro

Ceai verde Gyokuro
Probabil cea mai cunoscută specialitate a Japoniei. Un ceai rar, ai căror muguri tineri sunt umbriți înainte de recoltare pe o perioadă de minim 20 de zile. Să bei acest ceai este mereu o experiență deosebită.

Unul dintre cele mai deosebite sortimente de ceai din Japonia, Gyokuro te va cuceri prin verdele întunecat al frunzelor, dar și prin gustul floral delicat, aproape dulce, al infuziei.

Secretul acestui ceai rar constă în umbrirea plantei după apariția primilor muguri, înainte ca aceasta să fie recoltată. Umbrirea reduce fotosinteza și determină creșterea cantității de clorofilă. Astfel, frunzele capătă o nuanță intensă de verde, iar infuzia este mai dulce și mai puțin astringentă. După recoltare, frunzele trec prin mai multe etape de prelucrare: sunt expuse la aburi, rulate și uscate, pentru a fi frăgezite.

Gyokuro se lasă la infuzat cam 2-3 minute, în apă la temperatură de aprox. 60°C, maxim 70°C. Dacă temperatura apei este prea ridicată, băutura va fi amară, iar dacă nu-l lași suficient la infuzat, nu îi vei simți dulceața. Pentru a te asigura că temperatura apei este optimă, poți folosi un termometru special.

Află mai multe despre cum se obține ceaiul Gyokuro, ce beneficii are pentru sănătate și cum se prepară.

Ingrediente ceai verde
Timp de infuzare 2 minute
Temperatură 70 °C
Concentrație ~1 linguriță / 250ml
Recenzii (1)
Ai cumpărat acest produs? Scrie o recenzie!
Pot spune sincer ca este cel mai bun ceai verde japonez pe care l-am gustat până acum. Are un gust delicat, bland... grozav.

Gabriela - 23.04.2021