Ceai negru Darjeeling FTGFOP1

Un ceai provenind de pe cele mai renumite plantații de ceai negru din India, clasa FTGFOP1, Second Flush.

Un ceai “la înălțime”, la propriu și la figurat. Darjeeling, considerat “șampania ceaiurilor”, este un sortiment de ceai negru cultivat în India, la poalele munților Himalaya, la altitudini de 1000-2000 m.

Zona are o tradiție îndelungată în cultivarea ceaiului: primele plantațiile de aici datează din anul 1841, când semințele chinezești de ceai au făcut cunoștință cu solul și condițiile naturale ale acestei regiuni din India, cu un climat rece și umed. Aroma specială a Darjeeling provine tocmai din această îmbinare. Ceaiul Darjeeling este mai ușor și mai puțin astringent decât majoritatea ceaiurilor negre, dar mai complex decât cele verzi.

Dar ce înseamnă “FTGFOP1”? Deși pare că cineva a apăsat din greșeală pe tastatură, literele se referă la “Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe” și reprezintă gradul calității frunzelor, folosit doar pentru ceaiul negru. Acest lucru indică faptul că în compoziția ceailui au intrat mugurii plantei, culeși manual, cu grijă.

Ingrediente Ceai negru provenind de pe renumitele plantații de ceai negru din regiunea Darjeeling, India. Frunzele sunt culese în cea de-a doua recoltă a anului și corespund gradului TGFOP1.
Timp de infuzare 2-3 minute
Temperatură 100 °C
Concentrație ~1 linguriță / 250ml
Recenzii (1)
Ai cumpărat acest produs? Scrie o recenzie!
Deosebit de aromat si puternic la gust.

Miruna - 22.03.2013