Ceai negru Darjeeling FTGFOP1


Un ceai “la înălțime”, la propriu și la figurat. Darjeeling, considerat “șampania ceaiurilor”, este un sortiment de ceai negru cultivat în India, la poalele munților Himalaya, la altitudini de 1000-2000 m.
Zona are o tradiție îndelungată în cultivarea ceaiului: primele plantațiile de aici datează din anul 1841, când semințele chinezești de ceai au făcut cunoștință cu solul și condițiile naturale ale acestei regiuni din India, cu un climat rece și umed. Aroma specială a Darjeeling provine tocmai din această îmbinare. Ceaiul Darjeeling este mai ușor și mai puțin astringent decât majoritatea ceaiurilor negre, dar mai complex decât cele verzi.
Dar ce înseamnă “FTGFOP1”? Deși pare că cineva a apăsat din greșeală pe tastatură, literele se referă la “Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe” și reprezintă gradul calității frunzelor, folosit doar pentru ceaiul negru. Acest lucru indică faptul că în compoziția ceailui au intrat mugurii plantei, culeși manual, cu grijă.
Ingrediente | Ceai negru provenind de pe renumitele plantații de ceai negru din regiunea Darjeeling, India. Frunzele sunt culese în cea de-a doua recoltă a anului și corespund gradului TGFOP1. |
Timp de infuzare | 2-3 minute |
Temperatură | 100 °C |
Concentrație | ~1 linguriță / 250ml |
Miruna - 22.03.2013
Recenzie ceai negru Darjeeling FTGFOP1
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului