Ceai oolong Tit Kon Yum



Dacă ai chef de joacă, încearcă acest ceai verde oolong. “Oolong” înseamnă că frunzele de ceai au fost lăsate să se oxideze parțial și de abia apoi au fost răsucite. Această oxidare parțială vine cu un gust aparte (diferă de la oolong la oolong) și cu anumite beneficii pentru trup: reduce colesterolul, întărește sănătatea inimii și sistemul imunitar, ajută la fortificarea oaselor și ameliorează bolile digestive.
Aroma? Ușor dulceagă. Gustul? Delicios. O să vrei să-l savurezi și dimineața și la prânz și seara. Secretul este însă să te joci cu el. Ceaiurile de tip oolong se infuzează de mai multe ori și chiar e recomandat să faci asta. O să observi că la fiecare infuzare gustul se schimbă - frunzele se desfac mai mult și astfel uleiurile sale sunt eliberate.
Poți să infuzezi oolongul între 3 și 7 ori. Unii iubitori de ceai spun că a treia și a patra infuzie sunt cele mai bune dar noi știm că gusturile nu se discută. Va trebui să afli pe cont propriu care dintre infuzii îți place cel mai mult! Și când afli, spune-ne și nouă printr-un comentariu mai jos.
Ingrediente | Frunze de ceai semifermentat provenind de pe plantații din provincia Zhejiang din China. Un clasic al ceaiurilor oolong. |
Timp de infuzare | 2-2,5 minute |
Temperatură | 70-80 °C |
Concentrație | ~1 linguriță / 250ml |
Petru - 29.03.2013
Recenzie ceai oolong Tit Kon Yum
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului