Ceai rooibos Punch de Scorțișoară

Ceai rooibos Punch de Scorțișoară

Cred ca noi, amorezații de scorțișoară, ar trebui să avem luna noastră. La fel cum amorezații de dovleac au luna octombrie – prietenii din Statele Unite știu la ce ma refer. E adevărat că scorțișoara se găsește oricând, oricum în dulciuri, deserturi, remedii naturiste, băuturi, dar vrem ceva mai mare. Ceva festiv, ceva care să fie recunoscut și respectat chiar și de cei cărora nu le place scorțișoara (există astfel de persoane?). Ceva care să fie sărbătorit regulat cu...un punch de scorțișoară!

Adica un ceai relaxant, fara teina, care sa poata fi savurat intr-o colectiv zglobiu si zgomotos sau acasa, cand esti singur cu gandurile tale. Rooibos? Da, sa fie un rooibos. Sa aiba acea culoare roscata pe care o are scortisoara. Sa aiba si bucatele de mar, si cuisoare, si coaja de portocala. Mmm! Si ar merge un pic de candel, un pic de cardamon (combate greata, aciditatea, balonarea, arsurile la stomac ) si niste petale de albastrele (au efect septic si calmant). Sa fie genul de punch care te binedispune si iti face bine, nu unul care te ameteste. A, si sa aiba si un ingredient misterios, precum muguri de iarba neagra (desi necunoscuta prin partile noastre, este o planta usor sedativa si reduce anxietatea).

Suna bine? Ceaiul il avem in magazin, ramane sa ne hotaram asupra lunii scortisoarei. Sa fie decembrie, ianuarie sau tot anul?

Ingrediente rooibos, bucățele de măr, muguri de iarbă neagră (calluna vulgaris), aromă, candel, bețe de scorțișoară, coajă de portocală, cuișoare, petale de albăstrele, cardamom
Timp de infuzare 5-8 minute
Temperatură 100 °C
Concentrație ~1 linguriță / 250ml
Recenzii (2)
Ai cumpărat acest produs? Scrie o recenzie!
Minunat!

Ovidiu - 10.08.2021
Cumparat, facut cadou, apreciat foarte mult de prietenii care s-au bucurat de el!

Floriana - 21.01.2015