Ceai rooibos

Cu toate ca nu este obtinuta din planta ceaiului traditional (Camellia sinensis), in ultimele decenii infuzia de rooibos s-a popularizat tot mai mult sub denumirea de ceai rosu. Rooibos (numit si Aspalathus linearis) este o planta ce provine din Africa de Sud. Incepand cu anii 90 planta a devenit cunoscuta in tarile occidentale, aceasta s-a distins de ceaiurile clasice (ceai negru, verde, oolong si alb) si a fost apreciata pentru lipsa cofeina. In general atat culoarea plantei precum si a bauturii este rosiatica, exceptie o face infuzia de rooibos verde. Mai jos va punem la dispozitie o gama selecta de ceai rosu aromatizat si nearomatizat. Pentru mai multe detalii cititi descrierea fiecarui ceai. 

Beneficii si proprietati ale ceaiului rooibos: este popular datorita nivelului ridicat de antioxidanti si este privit ca o alternativa la ceaiul negru sau verde, intrucat nu contine cafeina sau teina. Rooibosul este frecvent consumat pentru scaderea tensiunii nervoase, evitarea declansarii alergiilor sau a problemelor digestive. Studii recente au aratat ca rooibosul inhiba formarea celulelor cancerigene si intareste sistemul imunitar. Mai multe informatii aici

Sortare dupa: