Ceai rooibos

Cu toate că nu este obținută din planta ceaiului tradițional (Camellia sinensis), în ultimele decenii infuzia de rooibos s-a popularizat tot mai mult sub denumirea de ceai roșu. Rooibos (numit și Aspalathus linearis) este o plantă ce provine din Africa de Sud. Începând cu anii 90 planta a devenit cunoscută în țările occidentale, aceasta s-a distins de ceaiurile clasice (ceai negru, verde, oolong și alb) prin lipsa de cofeină. În general atât culoarea plantei precum și a băuturii este roșiatică, excepție o face infuzia de rooibos verde. Mai jos vă punem la dispoziție o gamă selectă de ceai roșu aromatizat și nearomatizat. Pentru mai multe detalii citiți descrierea fiecărui ceai. 

Beneficii și proprietăți ale ceaiului rooibos: este popular datorită nivelului ridicat de antioxidanți și este privit ca o alternativă la ceaiul negru sau verde, întrucât nu conține cafeină sau teină. Rooibosul este frecvent consumat pentru scăderea tensiunii nervoase, evitarea declanșării alergiilor sau a problemelor digestive. Studii recente au arătat că rooibosul inhibă formarea celulelor cancerigene și întărește sistemul imunitar. Mai multe informaii aici