Ceai verde Gyokuro Japonia

Ceai verde Gyokuro Japonia
Probabil cea mai deosebita specialitate din Japonia. Un ceai rar, ai caror muguri tineri sunt umbriti inainte de recoltare. O experienta deosebita.
Cod: CV540 - In stoc
- Alege cantitate -
*
21999 lei
11399 lei
5799 lei
Descriere ceai verde Gyokuro Japonia

Unul dintre cele mai deosebite sortimente de ceai din Japonia, Gyokuro te va cuceri prin prin verdele întunecat al frunzelor, dar și prin gustul floral delicat, aproape dulce, al infuziei.

Secretul acestui ceai rar constă în umbrirea plantei după apariția primilor muguri, înainte ca aceasta să fie recoltată. Umbrirea reduce fotosinteza și determină creșterea cantității de clorofilă. Astfel, frunzele capătă o nuanță intensă de verde, iar infuzia este mai dulce și mai puțin astringentă. După recoltare, frunzele trec prin mai multe etape de prelucrare: sunt expuse la aburi, rulate și uscate, pentru a fi frăgezite.

Gyokuro se lasă la infuzat cam 2-3 minute, în apă la temperatură de 50 - 60°C, maxim 70°C. Dacă temperatura apei este prea ridicată, băutura va fi amară, iar dacă nu-l lași suficient la infuzat, nu îi vei simți dulceața. Pentru a te asigura că temperatura apei este optimă, poți folosi un termometru special.

Află mai multe despre cum se obține ceaiul Gyokuroce beneficii are pentru sănătate și cum se prepară.

Informații suplimentare
Ingrediente frunze de ceai Gyokuro din Japonia
Timp de infuzare 2 minute
Temperatură 70 °C
Concentrație ~1 lingurita/cana (250ml)
Recenzii (0)
Iti place acest produs? Scrie o recenzie!

Iti place acest produs? Scrie o recenzie!

Numele tau:


Comentariul tau: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau            Bun

Introduceti codul din imagine: