Politica de confidențialitate

In calitate de furnizor de servicii si produse la distanta, MANDELBAUM SRL, avand CUI 30090218, cu sediul in str. Miletin nr. 58, prelucrează date cu caracter personal în scopuri legitime, cu respectarea principiilor menţionate în continuare si in conformitate cu prevederile Regulamentului General de Protecţie a Datelor (UE) nr. 679/ 2016 – RGPD, denumit in continuare si RGPD, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
 

1. Siguranta si securitatea transferurilor si a stocarii datelor

Folosim cele mai noi tehnologii de criptare a transferurilor de date prin canale digitale in relatia cu vizitatorii, clientii si furnizorii nostri externi de servicii. Astfel, in timpul transferarii datelor, acestea pot fi accesate doar de partile implicate legitim in transfer.
 
Stocarea datelor cu caracter personal, atat in format digital cat si in format fizic, se va face doar pe medii securizate la care au access doar persoanele autorizate, in functie de scopul prelucrarii.
 

2. Transferul datelor catre terti

Transferul datelor catre furnizori externi de servicii se va face in acord cu obligatiile RGPD, in mod securizat, responsabil si limitat in functie de scopul si in baza legala a prelucrarii. Transferul catre furnizorii din afara Uniunii Europene se face in conformitate cu principile „Privacy Shield” si in baza clauzelor contractuale standard ale Comisiei Uniunii Europene.
 

3. Verificarea integritatii datelor

In masura in care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, verificam acuratetea informatiilor transmise prin confirmare dubla sau algoritmi matematici de verificare.
 
De exemplu in cazul abonarii la serviciul de noutati vom solicita dubla confirmare printr-un raspuns sau buton primit prin email.
 

4. Scopurile prelucrarii datelor

4.1 Comunicarea cu clientii interesati de serviciile/produsele noastre

Clientii interesati de serviciile sau produsele noastre pot alege metoda preferata de comunicare pentru initierea unui contract. Datele transmise catre noi vor fi in primul rand prelucrate de furnizorii externi de servicii de telecomunicatii/IT, cum ar fi furnizori de servicii de telefonie, de email, de datacenter sau gazduire web.
 
Prelucrarea acestor date este facuta in baza dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultand din scopurile enuntate anterior.

 

4.2 Derularea contractelor

Printre obiectele de activitate a societatii noastre se numara furnizarea la distanta a serviciilor si vanzarea la distanta a marfurilor. In scopul realizarii acestor activitati, prelucram datele necesare initierii, incheierii, executarii si incetarii contractelor, cum ar fi:
 
- nume, prenume;
- adresa de facturare si adresa de livrare;
- datele de facturare si plata;
- adresea de email;
- numarul de telefon;
- data nasterii;
- numarul de telefon;
- denumirea produselor/serviciilor solicitate;
- alte informatii puse la dispozitie de catre client;
 
O parte din aceste date vor fi transmise furnizorilor de servicii externe implicati in derularea contractului. In cazul in care ati optat pentru plata online, la finalizarea comenzii vom transmite datele dumneavoastra catre procesatorul de plati online. In cazul livrarii de bunuri vom transmite datele dumneavoastra furnizorului de servicii de curierat ales. Daca optati pentru abonarea la serviciul nostru gratuit de noutati (newsletter), adresa de email si numele pot fi prelucrate pe o platforma de email marketing a unui furnizor extern, strict in scopul trimiterii emailurilor.
 
Pentru a va asigura un proces cat mai simplu de comanda, va oferim stocarea pe termen lung a datelor dumneavoastra intr-un cont securizat cu parola. In cazul in care optati pentru un cont in magazinul nostru online, veti putea folosi datele de autentificare (nume de utilizator/adresa e-mail si parola) pentru a comanda produsele/serviciile dorite folosind datele unei comenzi anterioare. De asemenea, veti beneficia de diverse facilitati suplimentare, cum ar fi notificarile cu privire la comenzile uitate, notificari privind promotiile/campaniile care vizeaza produse de care sunteti interesat sau posibiliatea de a memora o lista de produse preferate.
 
Stocarea datelor se va face in limita termenelor legale, inclusiv cele privind contabilitatea si garantia produselor. Dupa incheierea contractului, prelucrarea datelor se va mai face doar in cazul unui control dispus de organele statului sau in cazul in care clientul a solicitat acest lucru.
 
Prelucrarea acestor date este facuta in baza dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 litera b) din RGPD, dumneavoastra furnizand datele in baza raportului contractual incheiat cu noi.
 

4.3 Asigurarea functionalitatii si securitatii magazinului online

In cazul accesarii magazinului nostru online, dispozitivul dumneavoastra poate transmite automat date catre serverul nostru, cum ar fi:
- adresa IP a conexiunii la internet – poate fi privata sau publica in functie de reteaua la care este conectat dispozitivul folosit pentru accesarea magazinului;
- data si ora accesarii;
- adresa paginii sau a fisierului accesat;
- adresa paginii sau identificatorul aplicatiei care a facut legatura utilizatorului spre pagina noastra;
- numele si versiunea aplicatiei folosite pentru accesarea paginii web;
- numele si versiunea sistemului de operare; - informatii de geolocalizare, in cazul in care ati activat in mod voit aceasta functie pe dispozitivul dumneavoastra;

Aceste date sunt prelucrate pe serverele noastre timp de 10 zile pentru asigurarea securitatii si a integritatii datelor, pentru prevenirea fraudei si pentru detectarea eventualelor erori.
 
Datele de geolocalizare pot fi folosite de exemplu, pentru a va ajuta sa gasiti adresa celui mai apropiat magazin, fara a fi stocate pe serverele noastre. In cazul in care va oferim posibilitatea de a obtine indicatii de orientare de la un furnizor extern de servicii, cum ar fi un furnizor de harti, si solicitati indicatii de orientare, datele de geolocalizare vor fi transmise catre furnizorul respectiv si procesate conform politicilor proprii.
 
Prelucrarea acestor date este facuta in baza dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultand din scopurile enuntate anterior.
 

4.4 Analiza vizitelor si personalizarea reclamelor

Datele transmise automat de dispozitivul dumneavoastra enumerate anterior, cum ar fi adresele paginilor vizitate sau data si ora accesarii, pot fi prelucrate timp de cel mult 36 luni, pentru realizarea de statistici privind vizitele si vanzarile dar si pentru personalizarea reclamelor.
 
In acest sens, datele pot fi transmise catre furnizori externi de servicii, cum ar fi:
- furnizori de servicii de analiza a traficului, in scopul analizarii surselor vizitelor si a cererii pentru anumite produse/servicii – de ex. Google Analytics
- furnizori de reclame, in scopul personalizarii reclamelor in mediile in care acesti furnizori afiseaza reclama – de ex. Facebook
 
In cazul in care ati creat in mod voit un cont pe una din retelele de afisare a reclamelor a furnizorilor nostri externi, acestia vor prelucra datele conform contractului incheiat intre dumneavoastra si reteaua respectiva si pot asocia datele cu contul dumneavoastra din cadrul retelei respective pentru a va fi afisate reclame personalizate.

In cazul in care nu sunteti autentificat pe retelele furnizorilor nostri externi, dupăcaz, datele fie nu vor fi transmise, fie vor fi transmise sub forma anonimizata.
 
Prelucrarea acestor date este facuta in baza dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultand din scopurile enuntate anterior.
 

5. Drepturile dumneavoastra

Acordam o atentie deosebita sigurantei datelor dumneavoastra cu caracter personal si va stam la dispozitie pentru orice informatii sau solicitari in legatura cu prelucrarea acestora. Puteti face uz de urmatoarele drepturi prin transmiterea unei solicitari prin email, telefon sau prin mijloace automatizate, daca acestea sunt disponibile:
 
5.1 Dreptul la informare
In conformitate cu articolul 15 alineatul 1 RGPD va oferim gratuit, la cerere, informatii cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

5.2 Dreptul la rectificare, stergere si restrangerea prelucrarii
Va oferim posibilitatea de a rectifica, completa si sterge datele cu caracter personal folosind o interfata intuitiva, in conformitate cu dispozitiile articolelor 16 si 17 RGPD.
 
De asemenea, puteti pretinde restrangerea prelucrarii, in
conformitate cu dispozitiile articolului 18 RGPD.
 
5.3 Dreptul la portabilitatea datelor
In conformitate cu dispozitiile articolului 20 RGPD, puteti solicita gratuit o copie a datelor dumneavoastra prelucrate prin mijloace automate, precum si transmiterea copiei catre un alt prelucrator. Transferul se va face intr-un format structurat, utilizat in mod curent, care poate fi citit automat.
 
5.4 Dreptul la opozitie
In conditiile articolului 21 RGPD, puteti formula opozitie fata de prelucrarea in special in cazul prelucrarii in scopuri de marketing dar si in alte cazuri, daca invocati interese prioritare.

Pentru a nu transmite date personale catre furnizorii nostri de reclame sau servicii de statistici in momentul accesarii magazinului nostru online, trebuie in primul rand sa nu folositi serviciile acestora in momentul accesarii site-ului si sa nu fiti autentificat pe platformele acestora in aplicatia folosita pentru a accesa magazinul nostru. Suplimentar, puteti dezactiva cookie-urile acestor furnizori pe dispozitivul dumneavoastra.
 
In cazul in care doriti sa va dezabonati de la serviciul nostru de stiri (newsletter), ne puteti raspunde oricand la un email cu textul „dezabonare” sau sa faceti click pe butonul de dezabonare inclus la finalul fiecarui email. Dezabonarea implica si stergerea datelor personale furnizate la abonare, in cazul in care acestea nu mai sunt necesare indeplinirii altor obligatii contractuale.
 

6. Date de contact

Responsabilul cu protectia datelor poate fi contactat folosind datele de pe pagina de contact, in atentia responasbilului cu protectia datelor, sau prin email la adresa dpo@mandelbaum.ro

Daca considerati ca nu va respectam drepturile cu privire la prelucrarea datelor, puteti formula o plangere la autoritatea competenta de supraveghere.