Consistente și cremoase, smoothie-urile sunt excelente pentru un început de zi energizant. Reprezintă alegerea ideală pentru cei care au grijă ce mănâncă, dar vor să se bucure și de un gust delicios, fără compromisuri de savoare. În plus, sunt o modalitate foarte bună de a-ți asigura aportul zilnic de fructe și legume, se prepară ușor și poți fi cât de creativ vrei cu alegerea ingredientelor.
Pentru ca smoothie-urile să fie mai hrănitoare și gustoase, îți recomandăm să adaugi în ele ceai. Nu orice fel de ceai, ci matcha, ceaiul verde japonez bogat în antioxidanți, cu vitamine și minerale din belșug. Inspiră-te din cele 3 rețete de mai jos și experimentează pentru a găsi mixul tău favorit!
#1 Smoothie cu fructe de pădure
- 170 g afine, căpșuni, coacăze sau zmeură
- 170 g cuburi de gheață
- 170 g iaurt
- 2 lingurițe de pudră matcha
#2 Smoothie cu ananas și cocos
- 2 banane coapte, decojite și congelate (aproximativ 240 g)
- 40 g ananas
- 180-240 ml lapte de cocos
- 35 g frunze de spanac sau kale (proaspete sau congelate)
- 2 lingurițe de pudră matcha
#3 Cioco-smoothie
- 2 lingurițe cacao
- 170 g fulgi de ovăz
- 1 banană
- 240 ml lapte de migdale
- 2 lingurițe de pudră matcha
Mod de preparare (același pentru toate 3 rețetele)
- Spală bine fructele și taie-le în bucăți, apoi adaugă-le în blender alături de celelalte ingrediente. Omogenizează.
- În funcție de cât de lichid/ cremos vrei să fie smoothie-ul tău, crește/ scade cantitatea de lichid sau suplimentează cu apă.
- Opțional, îndulcește smoothie-ul cu zahăr sau miere.
- Poți adăuga și un praf de sare pentru ca gustul să iasă mai bine în evidență.
- Ornează cu fulgi de cocos, migdale, fructe proaspete, frunze de mentă etc.
- Servește smoothie-urile cât mai curând după ce le-ai pregătit. Le poți păstra la frigider, însă încearcă să nu depășești 24 de ore până la consum.
Rețete de pe greenteasource.com, minimalistbaker.com, matchasecrets.com