Când afară e ceață și frig, iar ție nu-ți vine să ieși de sub pătură, cel mai bun remediu este… ai ghicit! un ceai. Nu orice fel de ceai, ci unul inspirat de vremea cu pricina: “London Fog” sau Earl Grey Latte. Este o combinație simplă, dar savuroasă de ceai negru Earl Grey (citește în acest articol ce conține sortimentul), lapte, miere și vanilie. Te va scoate din melancolia dimineților cețoase și îți va da energie ca să înfrunți ziua cu zâmbetul pe buze.
Ingrediente Earl Grey Latte (London Fog)
- 2 lingurițe ceai Earl Grey
- 240 ml apă fierbinte
- 240 ml lapte (poți folosi lapte de cocos sau migdale, dacă preferi varianta vegetală)
- 2 lingurițe miere sau sirop de arțar
- ½ linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
- Pregătește ceaiul, infuzând frunzele în apă fierbinte (vei obține un ceai mai tare).
- În timp ce aștepți, încălzește laptele într-un vas, la foc mic (nu trebuie să fiarbă). Cu ajutorul unui tel sau a unui aparat pentru spumă, bate laptele spumă.
- Amestecă mierea, vanilia și ceaiul, apoi încorporează spuma de lapte.
- Băutura e gata! Tot ce mai trebuie să faci acum e să torni London Fog în două căni și să te bucuri de spuma dulce într-o companie plăcută.
Tips & tricks
Poți varia gustul ceaiului adăugând alte ingrediente. De exemplu, pentru varianta “Mocha”, completează lista de mai sus cu o lingură de cacao pudră. Pentru un gust delicat, infuzează câteva flori de lavandă alături de ceaiul Earl Grey.
Dacă ai prins gustul ceaiului în stil “Latte”, încearcă și următoarele rețete inedite:
Surse: traditionalcookingschool.com, thenourishinggourmet.com, tastingtable.com