În miez de vară, am combinat ceaiul, băutura noastră preferată, cu un fruct zemos și dulce, binevenit când temperaturile sunt exagerat de ridicate: pepenele roșu. Te invităm să încerci o rețetă inedită de ceai rece cu pepene și să te bucuri de gustul său răcoritor. În plus, este și extrem de ușor de pregătit!
Ingrediente (4 porții)
- 6 lingurițe de ceai negru
- 700 ml apă
- Un sfert de pepene roșu
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură zahăr
- Câteva frunze de mentă
- Gheață pisată
Mod de preparare ceai rece cu pepene
Pregătește ceaiul conform instrucțiunilor de pe etichetă și lasă-l să se răcească.
Curăță pepenele de sâmburi și coajă, apoi taie-l în cubulețe.
Pune toate ingredientele, cu excepția ceaiului, într-un blender și mixează până când obții un amestec omogen (aproximativ 30 de secunde).
Combină acest amestec cu ceaiul pregătit anterior și amestecă bine, apoi toarnă băutura rezultată într-o carafă. Servește ceaiul în pahare ornate cu frunze de mentă, cuburi de gheață și/sau bucățele de pepene.