În trecut, civilizațiile mayașă și aztecă foloseau boabele de cacao atât la pregătirea unor băuturi ceremoniale, dar și ca monedă de schimb. Acum, ciocolata este un dulce căruia puțini îi pot rezista. Cu atâtea forme, texturi și arome, reprezintă un cadou inspirat, care te surprinde prin gust sau îți amintește de momente frumoase.
Noi am găsit o rețetă interesantă care înlocuiește pudra de cacao cu matcha, ceaiul verde plin de antioxidanți. Poate fi dăruită unui prieten pasionat de ciocolată, deoarece este un pic diferită de sortimentele obișnuite pe care le găsești în magazine. Unii spun că o ciocolată “adevărată” are neapărat și cacao, însă noi credem că imaginația primează în bucătărie. Așadar, te invităm să încerci o rețetă de ciocolată cu matcha, din doar 4 ingrediente!
Ingrediente
- 100 g unt de cacao
- 70 g zahăr pudră
- 1 linguriță lapte praf (de cocos sau obișnuit)
- ½ linguriță pudră matcha
Mod de preparare
- Topește untul de cacao pe baie de aburi, până când devine lichid.
- Adaugă zahărul, laptele praf și pudra de matcha, toate cernute.
- Amestecă pentru a preveni formarea cocoloașelor.
- Transferă compoziția într-o formă de ciocolată și, după ce se răcește, dă-o la frigider pentru cel puțin o oră. Enjoy!
Pont: Este bine să păstrezi acest desert la frigider, deoarece se topește mai repede decât alte tipuri de ciocolată.