Sărbătorile vin, așa că vă îmbiem cu băuturi îndrăznețe, pentru a întâmpina noul an cu energia la maxim. În articolul de azi vă așteaptă 3 rețete festive de cocktailuri cu ceai. Pentru că da, și ceaiul se asortează foarte bine cu eleganța Crăciunului și a Anului Nou, iar combinațiile în care poate fi savurat sunt nenumărate.
CIDRU & MASALA CHAI
Ingrediente
- 1 linguriță ceai negru Masala Chai
- 480 ml cidru de mere
- 1 linguriță nectar de agave
- 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie
Mod de preparare
- Încălzește cidrul de mere la foc mic până aproape de nivelul de fierbere, apoi adaugă frunzele de ceai și lasă-le circa 1 minut.
- Ia vasul de pe foc și așteaptă încă 1 minut.
- Strecoară lichidul într-o cană, adaugă nectarul de agave și sucul de lămâie și amestecă bine. Servește-l cald.
WHISKEY & ENGLISH BREAKFAST
Ingrediente
- 45 ml whiskey
- 200 ml ceai English Breakfast infuzat, cald
- 5 cuișoare întregi
- 1 baton de scorțișoară
- 1 stea de anason
- 1 linguriță de miere
- 1 felie de lămâie
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele într-o cană sau un pahar de sticlă.
- Amestecă până când mierea se dizolvă.
BOURBON & MUȘEȚEL
Ingrediente
- 45 ml bourbon
- 200 ml ceai cald de mușețel
- 1 felie de lămâie
- 1 linguriță de miere
- câteva flori de lavandă uscată
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele într-o cană sau un pahar de sticlă.
- Amestecă până când mierea se dizolvă.
Surse rețete: cocktails.about.com, thekitchn.com
Foto cover: helloglow.co