Ne place să experimentăm noi reţete cu ceai şi ne bucurăm când descoperim combinaţii gustoase şi inedite. Aşa că azi îţi propunem un ceai special, cu nume şi aspect jucăuş: Bubble Tea.
Dacă este prima dată când auzi despre Bubble Tea, află că, pe lângă ceai, ingredientul principal sunt perlele de tapioca, responsabile pentru numele de „bubble”. Tapioca este un tip de amidon extras din rădăcina plantei cassava, denumită manioc sau yuca în unele părţi ale lumii. Aceasta îşi are originile în America de Sud şi a ajuns în Asia în secolul al XIX-lea.
Perlele de tapioca au formă sferică, iar prin fierbere capătă consistenţa unui gel, astfel că sunt folosite la prepararea budincilor şi a sosurilor. Adăugate în ceai, îi conferă acestuia mai multă densitate şi o textură plăcută, însă fără a-i influenţa aroma, deoarece au un gust neutru. Fiind mai grele decât lichidul, se aşază la baza recipientului şi formează un strat de mărgele strălucitoare, care ies în evidenţă.
Bubble Tea se serveşte în pahare mari, transparente, pentru ca perlele să fie vizibile, alături de un pai larg, prin care să poată fi uşor savurate. Perlele de tapioca se găsesc, de obicei, în magazinele cu produse asiatice şi au mai multe mărimi şi nuanţe: asemenea coacăzelor negre, culori pale, albe etc.
Care este povestea Bubble Tea?
Bubble Tea îşi are originile în Taiwan, unde, la finalul anilor 1980, era băutura preferată a copiilor, fiind servită la chioşcurile din faţa şcolilor. În ultimii 15 ani a devenit populară în întreaga ţară şi cucerit şi alte zone din Asia de Sud-Est, iar mai târziu a ajuns până în Europa şi America. În afară de ceai şi perle de tapioca, Bubble Tea poate conţine o varietate largă de ingrediente: suc de fructe, lapte, condimente etc. Noi îţi propunem o reţetă cu mango:
Reţetă: Bubble Tea cu mango (2 porţii)
Ingrediente
- 1 linguriţă ceai verde
- 250 ml apă fierbinte
- 1-2 linguri miere
- 1,5 litri apă
- 75 g perle de tapioca mari
- pulpa de la un mango copt
- sucul de la 2 portocale
- 200 ml lapte de cocos
Mod de preparare
- Prepară ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi amestecă mierea şi lasă să se răcească.
- Fierbe într-un recipient 1,5 litri de apă, adaugă perlele de tapioca şi lasă la foc mic pentru 50 de minute, până când tapioca s-a înmuiat. Scurge şi clăteşte cu apă rece.
- Mixează într-un blender pulpa de mango, sucul de portocale şi laptele de cocos.
- Amestecă sucul rezultat cu perlele de tapioca şi ceaiul. Serveşte Bubble Tea-ul în pahare înalte, transparente, cu pai, eventual cu cuburi de gheaţă pentru o băutură extra-răcoritoare.
Surse: whatscookingamerica.net, food.ndtv.com, thekitchn.com
Am si eu o curiozitate , daca tot te-ai decis sa postezi reteta spune-mi te rog unde gasesti perle ( mari) de tapioca in Romania?
Uite aici! asianfood.ro/dulciuri-si-snack-uri/perle-tapioca-5min-250g
Buna Robert! Din oacate acolo nu mai au perle negre… ai idee de un alt loc/site de unde pot cumpara? Multumesc!
La magazinul Mega Image am găsit perle de Tapioca zona produselor Bio.
Bună! Perle de tapioca găsești la magazinele de tip plafar. Nu trebuie neapărat să fie din cele mari, negre, le poți folosi și pe cele albe.
Buna! Imi poti spune exact unde ai gasit/de unde ai luat perlele negre mari de tapioca? Multumesc?
Bună! Poți folosi și perle albe, le găsești în multe magazine de tip plafar. Cele negre sunt mai rare pe la noi, le poți cumpăra de pe site-urile internaționale de food.
Nu Sant deloc la fel perlele albe și cele negre. Cele albe chiar și după doua ore rămân dure in interior pe când cele negre sant gata după doar 5-7 minute de fierbere. Eu am găsit in Birmingham UK, 250 gr la 2,30£. Se merita .
Cum poti sa crezi ca este ceva sanatos. Cati coloranți si conservanti are? In magazinele plafar daca au asa ceva ar trebui închise. Mare prostie!
Perlele albe de tapioca au doar amidon tapioca și atât. De ce consideri că este un produs nesănătos?
Ma scuzi unde poti gasi perle(mari)te tapioca in chisinau
Cel mai simplu este să comandați online 🙂