În coditianul India Times am descoperit astăzi un articol despre diferitele modalităţi de a te bucura de ceaiul verde. Acest lucru ni s-a părut curios, ştiind că Indienii consumă în cantităţi foarte mari ceaiul negru, în timp ce restul tipurilor de ceai nu sunt foarte populare acolo. În orice caz, articolul conţine un interviu foarte interesant cu un celebru somelier de ceai, Neetu Sarin. Fiind întrebat despre procesul de infuzare al ceaiului verde, acesta răspunde:
„Să prepari un ceai verde este o artă.”
Vă invităm să citiţi întreg interviul aici. Voi la ce sunteţi atenţi atunci când pregătiţi ceaiul verde?
Se stiam ca nu trebuie fiarta apa pentru ceai verde. De obicei incerc sa nu uit sa scot frunzele dupa 3-5 minute.
În funcţie de sortiment, se recomandă infuzarea ceaiului verde la 75-90 de grade. O variantă e şi să fierb apa şi să o laşi puţin să se răcească.