Rooibosul mai este cunoscut sub denumirea de “ceai roșu”. Atunci de unde până unde rooibos… verde?
Dacă ești pasionat de ceaiuri și infuzii, probabil că ai gustat deja rooibos verde. Dacă nu, nu-i timpul pierdut 🙂 Uite câteva lucruri interesante despre această varietate, pe care te invităm să o savurezi:
- Rooibosul verde este mai puțin popular în comparație cu cel “clasic”, însă oferă aceleași beneficii pentru sănătate, la pachet cu un gust mai delicat.
- Frunzele de rooibos verde au o culoare mai deschisă decât varianta obișnuită datorată procesului incomplet de oxidare. Aceasta este și principala diferență dintre cele două sortimente: pentru a obține rooibos roșu, frunzele sunt expuse procesului de oxidare, în timp ce în cazul rooibosului verde acest proces nu are loc. În schimb, după recoltare, frunzele sunt uscate și expuse la abur, astfel că nu mai oxidează, păstrându-și nuanța verzuie.
- În comparație cu rooibosul roșu, cel verde are un nivel mai ridicat de antioxidanți, pe lângă minerale ca: potasiu, magneziu, fluor, fier, cupru, zinc și calciu.
- Infuzia de rooibos verde este mai ușoară, dulceagă, cu aromă ierboasă mai pronunțată, dar fără a fi amară sau astringentă.
- Este o variantă foarte sănătoasă pentru hidratare, deoarece nu are în compoziția sa taninuri, compuși naturali care pot interfera cu absorbția numitor nutrienți, cum ar fi fierul.
- La fel ca rooibosul obișnuit, se obține din aceeași plantă ce crește în Africa de Sud (Aspalathus linearis) și nu conține cofeină, ceea ce îl face excelent pentru consum pe parcursul întregii zile.
În magazinul nostru online d’Oro Tea găsești rooibos verde premium, provenind de pe plantații controlate strict biologic, care garantează calitatea și gustul produsului.
Cum se prepară rooibosul verde
Folosește o linguriță de rooibos verde la 250 ml de apă fierbinte (100 °C). După 5 minute vei savura o băutură lejeră, cu gust elegant, ușor aromat. Chiar dacă îl lași mai mult la infuzat, nu va deveni amar, ci gustul se va simți mai puternic.
Se servește fără lapte, cu zahăr sau miere, dacă îți dorești să fie mai dulce.
Deși nu are legătură cu planta ceaiului – Camellia sinensis, rooibosul este adesea numit „ceai”. Indiferent de cum preferi să-i zici, noi credem că merită un loc în față în familia infuziilor care îți fac ziua mai frumoasă 🙂
Citește mai multe despre ceaiul rooibos în acest articol.