Astăzi avem pe listă un desert aromatizat discret cu ceai, simplu de pregătit chiar și pentru cei fără prea mare experiență în bucătărie. Îl poți prepara de sărbători, dacă vrei o alternativă la cozonaci, bomboane și prăjituri prea grele.
Earl Grey Panna Cotta combină celebrul desert italian cu parfumul unui ceai negru cu bergamotă, rezultând un dulce ușor și răcoritor.

Ingrediente (8 porții)
- 3 foi gelatină
- 850 ml smântână lichidă
- 285 ml lapte
- 170 g zahăr pudră
- 1-2 lingurițe de ceai Earl Grey
Mod de preparare
- Pune foile de gelatină într-un bol, acoperă-le cu apă și lasă-le să se înmoaie.
- Toarnă smântâna și laptele într-un recipient mare, alături de zahărul pudră și frunzele de ceai. Încălzește amestecul la foc mic (astfel încât să NU fiarbă), după care redu focul și lasă încă 5 minute la infuzat.
- Strecoară lichidul pentru a elimina frunzele de ceai.
- Scoate gelatina din apă și stoarce excesul de lichid, apoi omogenizeaz-o în mixul cald de lapte, smântână și ceai.
- Toarnă în pahare sau cupe, așteaptă să se răcească și dă-le la frigider pentru patru ore sau peste noapte.
- Înainte de servire, presară deasupra scorțișoară sau ciocolată rasă. Enjoy!
Sursa: goodfood.uktv.co.uk