Astăzi îți facem cunoștință cu o plantă medicinală folosită încă din antichitate datorită proprietăților sale benefice, deși nu este neapărat foarte celebră – verbina.
Chiar dacă are un aspect de… buruiană și crește inclusiv în zone virane, verbina este potrivită pentru infuzii, simplă sau alături de ceai și alte plante.
Persanii, egiptenii și romanii o considerau „iarbă sacră” și o utilizau în scop terapeutic, la ceremonii religioase și pentru protecție. Calitățile sale medicinale au fost apreciate și în evul mediu, când intra în componența unor preparate curative.
Există numeroase tipuri de verbină, pe lângă cea comună (Verbena Officinalis), inclusiv unele cu o aromă puțin acrișoară, ca de lămâie. Infuzia din această plantă are un efect benefic asupra digestiei, fiind recomandat consumul după masă. Verbina mai este apreciată și datorită calităților sale tonice; în plus, contribuile la ameliorarea durerilor abdominale, de cap și a insomniei. Nu este recomandată femeilor însărcinate.
Așa cum spuneam mai sus, poți încerca verbina sub formă de infuzie simplă sau în combinație cu alte plante. Iar aici avem noi ceva idei:
- Ceaiul de plante Lămâie Verbină, echilibrant și ușor pentru stomac, îți va fi companie bună în orice moment al zilei. Nu conține cofeină și are o aromă plăcută. Datorită combinației de verbină, lemongrass și coajă de portocală, gustul acrișor, a citrice, se simte mai intens, potrivit cât să fie revigorant și să nu deranjeze.
- Ceaiul „Fântâna Tinereții” aduce la un loc plante medicinale (urzică, verbină, sunătoare) și frunze de ceai verde Sencha, pentru o infuzie nu doar sănătoasă, dar și gustoasă, cu aromă fresh.
Găsești ambele sortimente în magazinul nostru online. Te invităm să le încerci și să ne spui părerea ta!