Dacă iubești matcha, celebrul ceai japonez, probabil știi deja că te poți bucura de gustul și beneficiile sale și în alte moduri decât într-o băutură. Noi ne-am gândit să te tentăm cu o rețetă de fursecuri, o gustare perfectă de ronțăit când ți-e poftă de ceva dulce și bun.
Citește mai multe despre ceaiul matcha în articolul dedicat și fă-ți provizii din magazinul nostru online.
Fursecuri crocante cu matcha
Ingrediente (45 de bucăți)
- 200 g făină
- 15 g matcha
- 150 g unt (la temperatura camerei)
- 100–130 g zahar pudră
- un praf de sare
- 2 găbenușuri
- zahăr tos
Mod de preparare
- Cu un mixer, bate untul până devine cremos și fin.
- Încorporează zahărul pudră și sarea, apoi adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând bine.
- Completează cu făina și praful de matcha și frământă până când se formează un aluat.
- Pune coca într-o folie de plastic; las-o la frigider pentru 5 minute.
- Scoate aluatul și formează două rulouri, fiecare cu un diametru de circa 3 cm.
- Învelește rulourile în hârtie-pergament pentru copt și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Încălzește cuptorul la 150ºC.
- Dă fiecare rulou prin zahăr tos și taie-l în felii de 7 mm.
- Așază fursecurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și pune-le la cuptor pentru circa 20-25 de minute, până când marginile se rumenesc ușor.
Poți să dai un aspect special acestor fursecuri decupând aluatul cu forme de flori, inimioare, frunze, braduti sau chiar… pliculețe de ceai. Vezi aici cum poți obține niște cookies de efect pentru a-ți acompania pauza de ceai.
Sursă rețetei: http://www.humblebeanblog.com/2013/03/matcha-sable-cookies/