S-au făcut şi se fac în continuare nenumărate studii, care confirmă efectele benefice ale ceaiului verde, şi lucrul acesta nu poate decât să ne bucure foarte mult. Iată că o nouă cercetare, realizată de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Heidelberg, a demonstrat din nou cât de bine e să consumăm ceai.
După cum se ştie, ceaiul verde conţine nenumăraţi antioxidanţi. Studiul de faţă şi-a propus să examineze mai îndeaproape compoziţia şi efectele acestora şi a descoperit că epigallocatechin gallate, un tip de catechin, este deosebit de eficient în tratarea amiloidozei. Această conditie se caracterizeaza printr-o depunere de proteine în ţesuturile anumitor organe, în special în ţesuturile inimii şi plămanilor, provocând în timp disfuncţia organelor. Un leac împotriva acestei boli nu a fost descoperit… până acum! Studiiul despre care vă povestim, a dovedit cum consumul regulat de ceai verde reduce considerabil depunerea proteinelor în afara celulelor şi astfel ţine afecţiunea sub control.
Şi că tot discutăm despre ceaiul verde, povestiţi-ne… voi cum l-aţi descoperit?