Cum în această perioadă #stămacasă, o sesiune de gătit e mai mult decât binevenită! Niște biscuiți de ghimbir cu măr vor fi gustarea de vis pentru ceai sau pentru orice pauză de energizare cu ceva dulce și bun. Am ales o rețetă cu ingrediente ușor de găsit și a cărei preparare nu durează mult. Enjoy!
Ingrediente
- 190g făină
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 1 linguriță ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță cuișoare
- 1/8 linguriță sare
- 115g unt moale nesărat
- 104g zahăr alb
- 1 ou
- 40g miere
- 1 măr tăiat în bucăți mici (Granny Smith sau alt soi)
Mod de preparare
- Bate zahărul alb, untul și ouăle.
- Adaugă făina, condimentele, ghimbirul, mierea și praful de copt și omogenizează cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Amestecă merele tocate mărunt în compoziție.
- Formează biscuiți de 5-6 cm în diametru și pune-i pe o tavă cu hârtie de copt.
- Coace-i pentru 12-14 minute la 180º C sau până când devin aurii.
- Scoate biscuiții din cuptor. Cât sunt calzi, îi poți pudra cu zahăr și scorțișoară, dacă dorești.
Câteva recomandări de ceaiuri care merg bine cu acești biscuiți:
- Ceai verde Sencha cu Ghimbir și Lămâie
- Ceai imunizant cu Afine și Rodie
- Ceai fructe Ștrudel cu Mere
- Ceai plante Echilibru Natural