Vara e în toi, deci e cazul să ne răcorim cu ceva gustos, aromat și hidratant. Dacă îți place pepenele galben, află că poți să-l combini cu ceaiul pentru o băutură deosebit de parfumată, fresh, care îți va deschide apetitul pentru vacanță și relaxare. Încearcă un ceai rece cu pepene galben și mentă!
Ingrediente
- 500 ml apă
- câteva frunze proaspete de mentă
- 2 lingurițe ceai verde
- 100 gr zahăr
- 350 grame miez de pepene galben tăiat cuburi
- 4-5 cuburi de gheață
- felii de lămâie și frunze proaspete de mentă, pentru decor
Mod de preparare
- Fierbe apa, apoi dă-o la o parte de pe foc și pune frunzele de ceai și de mentă.
- Acoperă recipientul și așteaptă să se infuzeze timp de 3-5 minute.
- Scoate frunzele de mentă și de ceai și adaugă zahărul, amestecând. Așteaptă să se răcească.
- Într-un blender, pasează pepenele galben.
- Adaugă peste pepene cuburile de gheață, ceaiul și continuă să omogenizezi amestecul.
- Pune băutura într-un pahar și decoreaz-o cu felii de lămâie și frunze proaspete de mentă, după preferințe.
Sursă: tasteofhome.com