Suntem nerăbdători să întâmpinăm sezonul cald, aşa că am pregătit o reţetă simplă de ceai rece cu portocale şi vanilie, care îmbină aromele iernii şi prospeţimea primăverii.
Vanilia ocupă un loc important în familia mirodeniilor, gustul său delicat fiind perfect pentru a aromatiza deserturi şi băuturi din cele mai variate. Lungi şi subţiri, păstăile de vanilie sunt fructele unei orhidee ce creşte în zonele tropicale. În interior, acestea închid bobiţele parfumate de vanilie.
Nu toate tipurile de vanilie au acelaşi miros, fiecare dobândind note suplimentare în funcţie de locul de provenienţă. Cel mai des întâlnită este vanilia de Bourbon, originară din Madagascar, cu o aromă intensă. Vanilia din Indonezia are un parfum uşor afumat, cea din Tahiti se remarcă prin accente florale subtile, în timp ce Mexicul oferă o vanilie cu arome fructate.
Alături de un ceai negru şi de portocale dulci-acrişoare, vanilia face o echipă minunată, lucru de care te vei convinge când vei încerca această reţetă de ceai rece.
Ingrediente
- ceai negru
- 500 ml apă
- 1 portocală tăiată felii
- 1 păstaie de vanilie
- gheaţă
- zahăr sau alt îndulcitor, după gust
Mod de preparare
- Pregăteşte ceaiul conform indicaţiilor de pe punguţă şi lasă-l la infuzat, apoi îndulceşte-l după preferinţe.
- Toarnă ceaiul într-o carafă, pune feliile de portocală şi vanilia.
- După ce se răceaşte, adaugă cuburile de gheaţă.
- Savurează-l alături de cei dragi, cu gândul la soare!
Îţi recomandăm şi alte reţete de ceaiuri reci, potrivite pentru vară:
Surse: livingchiconthecheap.com, foodstory.stirileprotv.ro