Cireșele sunt vedetele verii, așa că nu puteau să lipsească din galeria de ceaiuri reci ale sezonului. Chiar dacă se întâlnesc mai rar în sortimentele de ceai cu fructe, le-am ales să facă echipă cu lămâia într-un iced tea de vară, cu gheață din belșug.
Poți folosi ca bază un ceai verde simplu, ca Sencha, sau chiar unul aromatizat cu fructe, ca Viață Veșnică sau Forțe Proaspete, pentru un gust mai intens.
Ingrediente
- 200g cireșe
- 3 lingurițe zahăr brun
- 500ml apă
- 3 lingurițe frunze ceai verde
- 2 lingurițe suc de lămâie
- Cuburi de gheață
- Câteva felii de lămâie sau portocală și frunze de mentă proaspătă, pentru decor
Mod de preparare
- Spală cireșele și curăță-le de codițe și sâmburi. Amestecă-le cu zahărul, apoi pasează-le ușor, folosind o furculiță. Lasă-le deoparte pentru 30 de minute, ca să se înmoaie și să își lase zeama.
- Pune cireșele pasate în blender și mixează cu puțină apă. Strecoară sucul și pune-l la frigider până la servire.
- Lasă frunzele de ceai la infuzat în apă fierbinte pentru 2-3 minute (sau cât este timpul recomandat de infuzare al ceaiului tău). Poți folosi un filtru de hârtie sau un infuzor practic. Așteaptă să se răcească bine ceaiul.
- Toarnă într-o carafă sucul de cireșe, ceaiul, sucul de lămâie și amestecă bine, apoi mai dă la frigider pentru câteva ore.
- Umple pe jumătate cu gheață paharele în care vei servi ceaiul rece și toarnă lichidul deasupra. Decorează cu frunze de mentă și felii de lămâie sau portocală.
- Gata! Ai obținut o băutură revigorantă cu multe vitamine și un gust dulce-acrișor special. Să o savurezi cu plăcere!