Pentru că nuca de cocos este sinonimă cu aroma exotică a unui cocktail savurat pe o plajă, în deplină relaxare, ne-am gândit ca acum, în apropierea verii, să-ţi aducem un pic din această senzaţie într-un ceai consistent, cremos, ce poate fi servit atât cald, cât şi rece, în compania unor cuburi de gheaţă răcoritoare.
Ingrediente
- 2 litri de apă
- 2 batoane de scorţişoară
- 8 -10 păstăi de cardamom
- 8 -10 cuişoare
- 6 – 8 boabe de piper
- 3 linguri de ceai negru
- 400 ml lapte de cocos
- 60 g zahăr de nucă de cocos
- seminţele de la 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare Coconut Vanilla Chai
Zdrobeşte batoanele de scorţişoară, păstăile de cardamom şi cuişoarele. Fierbe apa şi adaugă mirodeniile pisate, alături de boabele de piper. Continuă să fierbi amestecul timp de 10 minute.
Între timp, toarnă laptele de cocos, zahărul şi vanilia într-un recipient şi pune-le la foc mediu. Amestecă până când zahărul se topeşte, însă nu lăsa compoziţia să fiarbă. Strecoară seminţele de vanilie.
După ce au trecut cele 10 minute, ia apa cu mirodenii de pe foc şi adaugă frunzele de ceai negru, apoi lasă la infuzat pentru 4-8 minute, în funcţie de cât de tare vrei să fie băutura. Strecoară, apoi toarnă peste amestecul cu lapte de cocos şi presară deasupra un praf de scorţişoară. Băutura e gata!
Tips&tricks: În cazul în care vrei să eviţi cofeina, poţi folosi rooibos în loc de ceai negru.
*Sursă reţetă: www.food.com