În miez de vară, tratăm căldura cu un ceai consistent, dulce, sub formă de înghețată. Și pentru că ne plac condimentele, am ales Chai-ul aromat, cu ghimbir, cuișoare, scorțișoară, fenicul, anason.
Poți merge pe varianta originală, pe bază de ceai negru – Masala Chai sau alternativa fără cofeină – Chai African, cu rooibos.
În ambele situații va ieși un desert răcoritor, perfect pentru după-amiezile în care ți-e poftă de ceva rece și bun. Pentru ca înghețata să aibă o formă mai șmecheră, folosește popsicles, acele forme speciale cu care obții înghețată pe băț.
Ingrediente
- 350 ml Chai infuzat (mai concentrat)
- 230 ml lapte
- 350 ml smântână grasă
- 2 linguri de zahăr
Mod de pregătire
- Omogenizează într-un recipient laptele, smântâna și zahărul.
- Într-un alt vas, amestecă 2-3 linguri din acest mix cremos cu Chai-ul.
- Alternând straturile, toarnă câte o lingură din fiecare compoziție în forme de popsicles. Lasă formele la congelator pentru cel puțin 30 de minute înainte să pui următorul strat. Repetă până când se termină cele două compoziții, iar înghețata s-a întărit.
- O altă variantă, pentru cei mai nerăbdători; toarnă tot mixul cu Chai în forme, așteaptă 30 de minute, apoi adaugă toată compoziția simplă și lasă la congelator până e gata.
Enjoy!
Sursă: sprinkledwithjules.com