Există multe moduri în care te poți bucura de ceaiul matcha, iar azi îți prezentăm o rețetă de latte cu mentă. Băutura poate fi servită caldă sau rece și îți recomandăm să folosești mentă piperată, pentru o aromă mai intensă și fresh.
Ingrediente
- 1 linguriță pudră de ceai matcha
- 2 lingurițe frunze de mentă
- 120 ml apă fierbinte
- 80 ml lapte obișnuit sau vegetal (laptele de ovăz este o alegere bună, în acest caz)
- zahăr sau îndulcitor, după gust
Mod de preparare
- Pregătește ceaiul de mentă, adăugând frunzele în apă fierbinte și lăsând la infuzat pentru minim 5 minute.
- Între timp, cerne pudra de matcha printr-o sită fină, pentru a elimina eventualele cocoloașe și pune-o într-un bol.
- Când ceaiul s-a infuzat, scoate frunzele și toarnă lichidul peste pudra matcha. Folosind un chasen sau un tel, amestecă bine pudra în apă. Toarnă ceaiul într-o cană, de preferat transparentă.
- Încălzește laptele ușor, apoi spumează-l cu un aparat electric pentru spumă sau manual, cu un tel.
- Îndulcește ceaiul după preferințe (sau îl poți lăsa simplu), apoi pune deasupra spuma de lapte. Decorează cu puțină pudră matcha și e gata de savurat!
În încheiere, îți recomandăm alte două articole care să te inspire să încerci ceaiuri în combinații delicioase:
Sursa: theteacupoflife.com