Rețetă: Matcha Latte cu mentă

Există multe moduri în care te poți bucura de ceaiul matcha, iar azi îți prezentăm o rețetă de latte cu mentă. Băutura poate fi servită caldă sau rece și îți recomandăm să folosești mentă piperată, pentru o aromă mai intensă și fresh.

Ingrediente

  • 1 linguriță pudră de ceai matcha
  • 2 lingurițe frunze de mentă
  • 120 ml apă fierbinte
  • 80 ml lapte obișnuit sau vegetal (laptele de ovăz este o alegere bună, în acest caz)
  • zahăr sau îndulcitor, după gust

Mod de preparare

  1. Pregătește ceaiul de mentă, adăugând frunzele în apă fierbinte și lăsând la infuzat pentru minim 5 minute.
  2. Între timp, cerne pudra de matcha printr-o sită fină, pentru a elimina eventualele cocoloașe și pune-o într-un bol.
  3. Când ceaiul s-a infuzat, scoate frunzele și toarnă lichidul peste pudra matcha. Folosind un chasen sau un tel, amestecă bine pudra în apă. Toarnă ceaiul într-o cană, de preferat transparentă.
  4. Încălzește laptele ușor, apoi spumează-l cu un aparat electric pentru spumă sau manual, cu un tel.
  5. Îndulcește ceaiul după preferințe (sau îl poți lăsa simplu), apoi pune deasupra spuma de lapte. Decorează cu puțină pudră matcha și e gata de savurat!

În încheiere, îți recomandăm alte două articole care să te inspire să încerci ceaiuri în combinații delicioase:


Sursa: theteacupoflife.com

Rețetă: Matcha Latte cu mentă 4.50/5 (90.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.