Dacă tot am povestit despre ceaiurile pentru îndrăgostiți, ne-am gândit să le alăturăm un dulce pe măsură: biscuiți în formă de inimă, perfecți pentru Valentine’s, Dragobete sau oricare altă zi în care vrei să te bucuri de o doză extra de iubire la ceaiul preferat.
Ingrediente
- 250g făină
- 65g zahăr
- Un praf de sare
- 225g unt rece, tăiat în cubulețe
- 1 lingură apă rece
- 1 linguriță extract de migdale
- 225g ciocolată neagră, topită la baie de aburi
Preparare
- Într-un vas mare, amestecă făina, zahărul și sarea.
- Încorporează untul, apoi toarnă apa și extractul de migdale, formând un aluat.
- Pudrează cu făină o suprafață netedă și întinde aluatul într-o foaie cu o grosime de 3,5 cm.
- Cu ajutorul unei forme de inimă, taie aluatul; pune biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, la 2-3 cm distanță unul de altul. Acoperă tava și las-o la frigider pentru 30 de minute.
- Coace biscuiții la 160° C pentru 15 minute sau până când marginile devin cafenii.
- Înmoaie fiecare biscuit, pe jumătate, în ciocolata topită. Lasă-l puțin să se scurgă, apoi pune-l pe o hârtie cerată până când glazura se întărește.
Sunt delicioși în compania unui ceai English Breakfast cu lapte sau lângă un ceai negru “Ciocolată Belgiană”, pentru iubitorii de ciocolată.
Sursa: tasteofhome.com