Sarbatorile de iarna sunt tot mai aproape: se cumpara cadouri, se fac liste cu dorinte si planuri pentru noul an. Daca te gandesti deja ce bunatati sa pregatesti pentru masa de Craciun, iti venim in ajutor cu cateva retete de bauturi delicioase, usor de preparat, pe baza de ceai si alte licori, care sa-ti umple casa de aroma calda a relaxarii.
Punch cu ceai negru si vin
Ingrediente (4 portii):
- 350 ml vin rosu
- 150 ml rom
- 350 ml ceai negru gata infuzat
- sucul de la 3 lamai
- 250 ml suc de portocale proaspat stors
- 100 g zahar brun
- 1 baton de scortisoara
- 3 cuisoare
Amesteca toate ingredientele intr-un recipient si incalzeste-l la foc mic pana aproape de temperatura de fierbere. Toarna bautura in pahare si savureaz-o alaturi de cei dragi.
Punch cu Earl Grey, vin si rom
Ingrediente (6 portii):
- 500 ml apa
- 40 g miere
- 30 g zahar brun
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 30 cuisoare
- 1 pastaie de vanilie maruntita
- 2 lingurite de ceai Earl Grey
- 750 ml vin rosu sec
- 60 ml rom
Pune apa, ghimbirul, cuisoarele si pastraia de vanilie intr-un recipient si fierbe amestecul la foc mediu pentru 5 minute. Ia recipientul de pe foc, pune ceaiul si lasa-l la infuzat 3-4 minute. Adauga zaharul si mierea, apoi toarna vinul si romul. Pentru un aspect vesel si in ton cu atmosfera, decoreaza paharele cu cate un baton de scortisoara.
Punch fructat (nealcoolic)
Ingrediente (3 portii):
- 60 g zahar
- 200 ml apa
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 baton de scortisoara
- 60 ml suc de portocale
- 60 ml suc de mere
- 2 linguri suc de lamaie
- 700 ml ceai de fructe gata infuzat
- felii de portocala si mere pentru decor
Pune intr-un recipient zaharul, apa, coaja rasa de portocala si lamaie si batonul de scortisoara, apoi fierbe-le pentru 5 minute. Adauga sucul de portocale, de mere si de lamaie, apoi ceaiul infuzat. Pune in pahare cateva felii de portocala si de mere.