Știai că există peste 6.500 de soiuri de pere în lumea întreagă?
Sunt fructe pline de vitamine și minerale, extrem de parfumate, cu texturi diverse – unele sunt mai tari, numai bune de ronțăit, altele moi și zemoase. Sunt foarte gustoase în deserturi, așa că azi îți propunem o rețetă care pune în valoare dulceața perelor, mai exact o tartă de savurat cu ceai.
Pentru această rețetă poți folosi ce pere găsești: Abate, Conference, Bosc etc. Dacă vrei să-și păstreze mai bine forma în tartă, alege-le mai puțin coapte.
Ingrediente Tartă cu Pere
- 300 g făină
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr tos
- 170 g unt nesărat, tăiat în cuburi mici
- 118 ml apă rece
- 4 pere
- 2 linguri unt nesărat, topit
- 1 linguriță zahăr tos
Mod de preparare
- Amestecă într-un vas mare făina, sarea, 2 lingurițe de zahăr tos și 170 g de unt, apoi frământă până când obții un aluat, adăugând apa rece, dacă este nevoie.
- Pune aluatul pe o suprafață dată cu făină și formează o bilă. Acoper-o cu o folie de plastic, apoi dă-o la frigider pentru 15 minute.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Folosind sucitorul, întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu făină și transferă-l în tavă.
- Taie perele pe lungime, în felii subțiri, și aranjează-le pe aluat.
- Unge marginile aluatului și perele cu unt topit (2 linguri) și pudrează cu zahăr tos (1 linguriță), cât mai uniform.
- Coace prăjitura circa jumătate de oră, până când aluatul devine auriu, apoi las-o să se răcească și servește-o.
Poftă bună!