Ceai alb Ya Bao
Când vei deschide pachetul cu “Ya Bao”, s-ar putea să te surprindă ce vei găsi înăuntru și să ne scrii repede întrebându-ne ce fel de ceai mai e și ăsta. Sortimentul “Ya Bao” se remarcă prin mugurii de culoare crem, culeși de la arbuști sălbatici de ceai, care cresc în provincia chineză Yunnan, la altitudini de circa 1.500 de metri. Rolul mugurilor este să apere viitoarele frunze, astfel că recoltarea lor trebuie făcută cu mare grijă, pentru ca planta să se poată dezvolta în continuare.
Partea bună la acest ceai este că nu poți exagera cu timpul de infuzie. Chiar dacă uiți mugurii mai mult timp în apa caldă, infuzia nu va deveni amară sau prea tare. Băutura are o culoare galben-verzuie, iar gustul te va surprinde prin notele discrete de vanilie, pin și caprifoi.
Sugestia noastră este să folosești pentru infuzare un gaiwan, astfel încât mugurii să aibă loc să se deschidă și să-și lase gustul plăcut.
Ingrediente | muguri sălbatici de ceai alb premium, cultivat în China |
Timp de infuzare | 2 minute |
Temperatură | 100 °C |
Concentrație | ~1 linguriță / 250ml |
Caracota Cristo - 08.03.2023
Ciprian Ungur - 16.12.2020
Recenzie ceai alb Ya Bao
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului