Ceai negru Pu Erh

Originar din provincia Yunnan din China, ceaiul Pu Erh este apreciat pentru gustul său puternic, rezultat în urma unui proces îndelungat de fermentare. De obicei, frunzele sunt presate și comprimate sub formă de cărămidă, cuib, piramidă etc, dar se găsesc și vrac. Are o culoare închisă (neagră, roșiatică sau cafenie) și o aromă catifelată, care te duce cu gândul la pământ, cu un after-taste dulceag. La fel ca vinul, ceaiul Pu-erh este cu atât mai bun cu cât este mai vechi. Consumat după masă, este un bun digestiv și contribuie la eliminarea senzației de greață sau balonare. Gustă acest ceai deosebit și bucură-te de aroma sa aparte și de beneficiile sale pentru sănătate!

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
Rețetă: Înghețată cu matcha

Dacă pe timp de vară ți se pare prea cald pentru un ceai, servește o înghețată… cu ceai! Noi îți propunem o rețetă de înghețată cu matcha, din puține ingrediente și... [ citește tot ]

Când e cel mai bine să bei ceai verde?

Pe lângă gustul deosebit, ceaiul verde este o băutură recunoscută pentru proprietățile sale nutritive, fiind bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Are efecte anti-... [ citește tot ]

Ceaiurile negre – clasificare și grade

Ceaiurile negre din India, Sri Lanka, Africa, Indonezia și Malaysia au un sistem special de categorii, ce arată gradele de calitate pentru diferite varietăți. Sistemul de... [ citește tot ]

Ceramica Iznik, o poveste despre culori și împletiri culturale

În magazinul nostru online găsești, printre altele, căni de porțelan cu modele speciale, inspirate din celebra ceramică Iznik. În articolul de astăzi ne-am gândit să-ți p... [ citește tot ]

Clafoutis cu cireșe și un ceai pe măsură

Cireșele sunt pe val, deci e cazul să le folosim la un desert numai bun de servit cu ceai:  clafoutis. Clafoutis este un desert francez clasic, pe bază de cireșe, ce... [ citește tot ]

Cum a apărut ceaiul verde Sencha și de ce este important pentru Japonia

Ceaiul verde sencha a ajuns celebru și s-a răspândit la scară largă în Japonia în secolul al XVIII-lea, el deschizând drumul și pentru alte varietăți de ceai, ca Gyokuro.... [ citește tot ]