Ceai negru Pu Erh

Originar din provincia Yunnan din China, ceaiul Pu Erh este apreciat pentru gustul său puternic, rezultat în urma unui proces îndelungat de fermentare. De obicei, frunzele sunt presate și comprimate sub formă de cărămidă, cuib, piramidă etc, dar se găsesc și vrac. Are o culoare închisă (neagră, roșiatică sau cafenie) și o aromă catifelată, care te duce cu gândul la pământ, cu un after-taste dulceag. La fel ca vinul, ceaiul Pu-erh este cu atât mai bun cu cât este mai vechi. Consumat după masă, este un bun digestiv și contribuie la eliminarea senzației de greață sau balonare. Gustă acest ceai deosebit și bucură-te de aroma sa aparte și de beneficiile sale pentru sănătate!

Livrare gratuită pentru comenzile de peste 100 lei
Ceaiuri si accesorii recomandate
Jurnalul de ceai
Cum să te hidratezi dacă nu îți place să bei apă

Se apropie vara cu zile călduroase și, sperăm noi, timp petrecut în aer liber, pe bicicletă, la drumeții, în alergare sau alte activități în natură. Mai ales dacă facem m... [ citește tot ]

Mituri despre cofeina din ceai

În timp ce unele persoane se bazează pe o doză serioasă de cofeină dimineața, pentru a începe ziua cu energie, altele sunt mai sensibile la această substanță și urmăresc ... [ citește tot ]

Cele mai bune ceaiuri oolong

Oolong, ceaiul semifermentat, îmbină trăsăturile ceaiurilor verzi și negre într-o aromă dulce, florală sau prăjită care încântă papilele gustative. Se cultivă mai ales în... [ citește tot ]

Clătite pufoase cu matcha

Cum poți să transformi clătitele, un desert clasic, într-unul cu gust special? Folosind ceai, mai exact pudră fină matcha. Sunt ușor de făcut, practic la fel ca rețeta ob... [ citește tot ]

Află totul despre familia ceaiului Sencha!

Sencha este un ceai verde deosebit de popular în Japonia, unde își are originea. Puțini știu însă că el include o familie foarte variată de sortimente, diferențiate după ... [ citește tot ]

De ce să bei ceai Pu-Erh

Pu-Erh este un ceai aparte, obținut din frunze de Camellia Sinensis care trec printr-un proces special de prelucrare și fermentare, fiind lăsate la învechit pentru un tim... [ citește tot ]