Ceai verde Lung Ching

Ceai verde Lung Ching
Ceai verde Lung Ching Ceai verde Lung Ching Ceai verde Lung Ching Ceai verde Lung Ching
Varietate fină de ceai verde, cunoscută și ca Long Jing, specific provinciei Zhejiang. Frunzele sunt uscate și prăjite delicat, dând naștere unei infuzii cu gust dulceag și o notă ispititoare de alune prăjite.
Cod: CV521 - In stoc
- Alege cantitate -
*
4999 lei
2699 lei
1499 lei
Descriere ceai verde Lung Ching

Dacă ești fan al ceaiurilor verzi japoneze – Sencha, Matcha – ar trebui să încerci măcar o dată o infuzie de la „concurența” chineză. Propunerea noastra: Lung Ching.

Cunoscut și sub denumirea de „Long Jing” sau „Fântâna Dragonului”, Lung Ching este un ceai verde fin, cultivat și prelucrat în provincia Zhejiang din sudul Chinei.

Frunzele sunt culese manual, întinse în tavi și lăsate să odihnească pentru mai multe ore, după care trec prin două etape de presare, cu o pauză între ele: inițial pe o suprafață fierbinte, iar apoi într-un fel de wok încins. Un procedeu minuțios, executat cu pricepere de către producătorii locali de ceai.

Datorită presării, frunzele de Lung Ching se remarcă prin forma aplatizată și netedă. Infuzia are o nuanță de galben plăcut și gust dulceag, iar aroma sa aduce cu iarba proaspăt tăiată, cu o notă ispititoare de alune prăjite.

Procesul de preparare a infuziei cere, la rândul său, atenție și răbdare. Se toarnă apă caldă (80-85º C) peste frunze și se umple o treime din vas. Timp de 30 de secunde, recipientul se înclină și se rotește în sensul acelor de ceasornic, pentru ca frunzele să se deschidă. Se toarnă din nou apă în recipient și se așteaptă circa 2 minute, până ce frunzele s-au lăsat pe fund. În acest moment, ceaiul poate fi băut, dar nu tot. Se recomandă ca atunci când se ajunge iar la o treime din recipient, să se toarne din nou apă peste infuzie, tot la temperatura de 85º C. Operațiunea se poate repeta de încă 2-3 ori.

Informații suplimentare
Ingrediente ceai verde Lung Ching, cultivat si prelucrat in sudul Chinei.
Timp de infuzare 2 minute
Temperatură 70 °C
Concentrație 1 lingurita / cana (250ml)
Recenzii (1)
Iti place acest produs? Scrie o recenzie!
Adrian
28.01.2018

Un ceai verde deosebit, dulce, foarte placut la gust.

Iti place acest produs? Scrie o recenzie!

Numele tau:


Comentariul tau: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau            Bun

Introduceti codul din imagine: