Ceai verde Lung Ching
Dacă ești fan al ceaiurilor verzi japoneze – Sencha, Matcha – ar trebui să încerci măcar o dată o infuzie de la „concurența” chineză. Propunerea noastra: Lung Ching. Cunoscut și sub denumirea de „Long Jing” sau „Fântâna Dragonului”, Lung Ching este un ceai verde fin, cultivat și prelucrat în provincia Zhejiang din sudul Chinei.
Frunzele sunt culese manual, întinse în tavi și lăsate să odihnească pentru mai multe ore, după care trec prin două etape de presare, cu o pauză între ele: inițial pe o suprafață fierbinte, iar apoi într-un fel de wok încins. Un procedeu minuțios, executat cu pricepere de către producătorii locali de ceai.
Datorită presării, frunzele de Lung Ching se remarcă prin forma aplatizată și netedă. Infuzia are o nuanță de galben plăcut și gust dulceag, iar aroma sa aduce cu iarba proaspăt tăiată, cu o notă ispititoare de alune prăjite.
Procesul de preparare a infuziei cere, la rândul său, atenție și răbdare. Se toarnă apă caldă (80-85º C) peste frunze și se umple o treime din vas. Timp de 30 de secunde, recipientul se înclină și se rotește în sensul acelor de ceasornic, pentru ca frunzele să se deschidă. Se toarnă din nou apă în recipient și se așteaptă circa 2 minute, până ce frunzele s-au lăsat pe fund. În acest moment, ceaiul poate fi băut, dar nu tot. Se recomandă ca atunci când se ajunge iar la o treime din recipient, să se toarne din nou apă peste infuzie, tot la temperatura de 85º C. Operațiunea se poate repeta de încă 2-3 ori.
Ingrediente | ceai verde |
Timp de infuzare | 2 minute |
Temperatură | 70 °C |
Concentrație | 1 linguriță / 250ml |
Cernatescu Ivan - 15.11.2021
Adrian - 28.01.2018
Recenzie ceai verde Lung Ching
Povesteste experienta ta cu acest produs și acordă-i o notă
Acordă o notă produsului