In cautarea infuzorului de ceai perfect

Cei mai multi dintre voi probabil ca s-au confruntat deja cu dileme de acest soi: care este cel mai bun infuzor de ceai? Sa folosesc infuzoare metalice sau filtre de hartie? Care e povestea infuzoarelor de bambus? Sunt infuzoarele de lemn recomandate? Si in cele din urma… care este infuzorul perfect pentru ceai? 

Din pacate nu avem un raspuns la ultima intrebare, insa va putem oferi cateva indrumari practice in alegerea infuzorului perfect pentru o situatie sau alta, pentru un anumit tip de ceai sau un altul. Va prezentam mai jos cateva din cele mai populare infuzoare de ceai, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Infuzoarele de hartie (sau filtrele de ceai)

… probabil si cele mai raspandite. Mici, usoare si practice: prin asta se caracterizeaza cel mai bine infuzoarele de hartie. Acestea pot constitui un mod elegant de a prepara ceaiul acasa, dar nu numai. Filtrele de hartie le puteti lua cu usurinta la locul de munca, la facultate sau chiar intr-o calatorie.  Iar faptul ca sunt de unica folosinta poate fi vazut ca un dezavantaj dar si ca un avantaj: ceainicele, canile, infuzoarele si toate ustensilele care intra in contact cu un ceai ii pastreaza vag aroma. De aceea recomandata este folosirea unui infuzor diferit pentru fiecare sortiment de ceai avut in casa. Iar in cazul in care colectia de ceaiuri ajunge sa cuprinda peste 20 de sortimente, ne-ar trebui o gramada de infuzoare metalice sau de bambus pentru fiecare. In astfel de cazuri filtrele de hartie simplifica situatia. 🙂

Infuzoarele metalice

Si ele foarte practice, usor de intretinut si folosit. In interiorul unei bile metalice se inchide ceaiul printr-un sistem de prindere fix, apoi se scufunda infuzorul in cana sau ceainic. Unele ceainice vin cu un infuzor metalic propriu (in forma de sita). Infuzoarele metalice le recomandam in special pentru infuzarea plantelor, fructelor, ele pot fi folosite si la infuzarea ceaiurilor negre si verzi, insa cu anumite precizari. Ceaiurile de calitate superioara vin in frunze uscate foarte compacte. Pentru a obtine aroma cea mai buna, este nevoie ca frunzele lor sa aibe loc sa se desfaca complet. In aceasta situatie, recomandarea noastra este sa nu umpleti infuzorul metalic la mai mult de 1/4 din capacitatea sa, lasand suficient loc pentru „dansul frunzelor”.

De evitat sunt ceaiurile obtinute de frunze de ceai maruntite, cu au constitutia apropiata de cea a prafului. Particulele mici vor evada din sita infuzorului metalic si se vor depune pe fundul paharului. Chiar si dupa scoaterea infuzorului metalic, ele vor ramane acolo si vor conferi bauturii in gust mai mult sau mai putin amarui (in functie de sortiment si cantitatea de ceai depusa pe fundul paharului).

Infuzor de bambus la d'OroTeaInfuzoarele de bambus

Bambusul este un material cu o traditie veche in China, este natural si deosebit de aspectuos. Sita din bambus este destul de permisiva, de aceea recomandam sa il folositi pentru infuziile de fructe, plante si ceaiuri cu frunze mari.

Posibilitatile sunt infinite!

Te invitam in magazinul d’OroTea, sa incerci diferite tipuri de infuzoare, la preturi incepand de la 8.49 RON, si sa afli care dintre acestea ti se potriveste cel mai bine.

Care este ritualul tau de preparare a ceaiului? Asteptam impresii si povestiri prin formularul de mai jos. 

 Sursa foto 1

 

 

In cautarea infuzorului de ceai perfect
4.9 (97.14%) 14 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *