Cum să prepari ceai la presa franceză

Presa franceză este un tip de filtru pentru ceai sau cafea, în care poți să-ți pregătești foarte ușor băutura preferată. Este o metodă practică, așa că îți recomandăm s-o încerci.

Presa franceză se compune dintr-un recipient transparent, de obicei din sticlă, și un filtru cu plasă metalică. Acesta poate fi împins în recipient cu ajutorul unei tije care are în partea superioară un capac cu piston.

Cum a apărut presa fraceză

Continuă lectura „Cum să prepari ceai la presa franceză”
Cum să prepari ceai la presa franceză 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Povestea termosului

Termosul este un accesoriu comun, care ne ajută să ne menținem băuturile preferate calde sau reci mai mult timp. Însă cum funcționează termosul și de ce a fost inventat? În rândurile următoare te invităm să explorezi povestea sa!

Ca multe alte invenții, termosul nu a apărut în scopul pentru care este folosit în prezent. Sistemul a fost conceput în anul 1892 de către chimistul și fizicianul britanic Sir James Dewar, pentru a păstra gazele lichefiate.

Concret, termosul este format din două recipiente, unul situat în interiorul celuilalt, separate printr-un spațiu parțial vidat, care reduce semnificativ transferul de căldură prin conducție sau convecție.

Continuă lectura „Povestea termosului”
Povestea termosului 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Ai încercat ceaiurile presate?

Presarea frunzelor de ceai și comprimarea lor sub diferite forme are o tradiție veche. În general, ceaiurile Pu-erh sunt comprimate în formă de disc, piramidă, cuib etc., dar acest proces se poate aplica și altor sortimente. Procesul de presare al ceaiului Pu-erh a apărut tocmai din nevoia de a evita deteriorarea frunzelor în timpul transportului. În mod tradițional, un tort de Pu-erh avea 357g, iar 7 torturi cântăreau aproximativ 2,5kg, ceea ce ușura mult calculul și transportul ceaiului cu cai și catâri.

Comprimarea are avantajul de a reduce volumul frunzelor de ceai pentru transport, dar contribuie și la o conservare optimă – un aspect important în perioadele când nu existau materiale de ambalare eficiente.

Continuă lectura „Ai încercat ceaiurile presate?”
Ai încercat ceaiurile presate? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021

Finalul de an e prilej bun de tras linie și făcut tot felul de topuri. Noi ne-am gândit să facem clasamentul celor mai comandate ceaiuri pe www.doro-tea.ro în 2021 și să vedem care au fost preferințele pasionaților de ceai din comunitatea noastră. Începem cu locul 5, ca să mai păstrăm puțin suspansul 😉

5. Ceai de Fructe Visul Copilariei

O infuzie aromată și fructată, ca un compot delicios, cu măr, stafide, coacăze, zmeură, căpșune și multe altele. Se poate servi cald sau rece, cu gheață și merge în orice moment al zilei, deoarece nu conține cofeină. După infuzare, fructele se înmoaie și se pot „culege” cu lingurița pentru a fi savurate.

Continuă lectura „Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021”
Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Bile efervescente cu ceai verde și lămâie, pentru baie

Astăzi îți propunem o idee interesantă de cadou, pe care îl poți crea chiar la tine acasă, dacă te pasionează domeniul handmade & DIY. Bilele efervescente sunt foarte potrivite pentru o baie relaxantă, mai ales dacă au ca ingredient special ceaiul, ca în acest caz. Se pun pur și simplu în cada plină cu apă și se topesc încet, lăsând în urmă o aromă plăcută. Sarea epsom din compoziție are efecte benefice asupra pielii și contribuie la destinderea corpului, relaxând mușchii.

PS: Asigură-te că persoana care le va primi are cadă, nu cabină de duș, deoarece altfel nu prea pot fi folosite. 🙂

Bile efervescente cu ceai verde și lămâie – Ingrediente

Continuă lectura „Bile efervescente cu ceai verde și lămâie, pentru baie”
Bile efervescente cu ceai verde și lămâie, pentru baie 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Guava, fructul tropical care îți aduce vara în cana cu ceai

Am adus un ceai nou în magazin pe bază de guava (Ceai rooibos Guava Chilli), așa că ne-am gândit să-ți povestim puțin despre acest fruct deosebit de aromat și dulce.

Guava este un fruct nativ în Mexic, America Centrală, Caraibe și America de Sud, dar care în prezent se cultivă în multe regiuni tropicale și subtropicale. În prezent, India este pe primul loc în producția de guava, cu peste 40% din totalul producției mondiale.

Continuă lectura „Guava, fructul tropical care îți aduce vara în cana cu ceai”
Guava, fructul tropical care îți aduce vara în cana cu ceai 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Despre obținerea ceaiurilor: oxidare vs. fermentare

În general, când vorbim de ceaiuri, termenii „oxidare” și „fermentare” se folosesc ca sinonime. Cu toate acestea, există o diferență importantă între cele două. Hai să vedem ce înseamnă mai exact fiecare și cum influențează procesul de obținere a ceaiurilor!

Oxidarea

Oxidarea se referă la reacția chimică prin care frunzele de ceai devin cafenii după recoltare, din cauza spargerii pereților celulari și expunerii la oxigenul din atmosferă. Este aceeași reacție care face ca bananele și merele să capete o culoare ușor maronie după ce sunt tăiate. Pentru a opri oxidarea frunzelor de ceai, acestea sunt expuse la căldură, astfel că enzimele responsabil de proces sunt „dezactivate”.

Continuă lectura „Despre obținerea ceaiurilor: oxidare vs. fermentare”
Despre obținerea ceaiurilor: oxidare vs. fermentare 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Tartă cu pere – rețetă aromată de toamnă

Știai că există peste 6.500 de soiuri de pere în lumea întreagă?

Sunt fructe pline de vitamine și minerale, extrem de parfumate, cu texturi diverse – unele sunt mai tari, numai bune de ronțăit, altele moi și zemoase. Sunt foarte gustoase în deserturi, așa că azi îți propunem o rețetă care pune în valoare dulceața perelor, mai exact o tartă de savurat cu ceai.

Foto: culinaryginger.com

Pentru această rețetă poți folosi ce pere găsești: Abate, Conference, Bosc etc. Dacă vrei să-și păstreze mai bine forma în tartă, alege-le mai puțin coapte.

Continuă lectura „Tartă cu pere – rețetă aromată de toamnă”
Tartă cu pere – rețetă aromată de toamnă 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Annona muricata – un ingredient inedit pentru ceai

Annona muricata sau Graviola, cunoscută în engleză ca Soursop, este o plantă nativă în regiunea tropicală a Americii, mai puțin cunoscută în Europa. În prezent, este cultivată în numeroase regiuni tropicale și subtropicale din lume, mai ales în Mexic, Peru, Brazilia, Ecuador, Guatemala, Haiti, dar și în India.

Iată câteva curiozități despre Graviola:

Continuă lectura „Annona muricata – un ingredient inedit pentru ceai”
Annona muricata – un ingredient inedit pentru ceai 5.00/5 (100.00%) 1 vote