Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente

Am vorbit deja despre câteva utilizări alternative ale ceaiului și cum pot fi folosite frunzele de ceai în alte scopuri decât delicioasa băutură. Pentru că se apropie Paștele, în articolul de astăzi explorăm o altă idee inedită: ouă vopsite în infuzie de ceai. Iar ca rezultatele să fie mai spectaculoase, am mai adăugat pe listă condimente și alte plante.

Îți spunem de la început: nu te aștepta ca nuanțele să fie la fel de intense ca cele obținute din vopselele clasice de ouă. Însă te vei bucura de o experiență relaxantă, îți vei antrena creativitatea și vei intra în atmosfera de sărbătoare. Este o activitate perfectă inclusiv pentru cei mici.

Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente   inspiratie

Vopsitul ouălor în acest mod nu e o știiță exactă, iar culoarea obținută variază în funcție de ingredientele tale și de calitatea lor, astfel încât codul de nuanțe de mai jos este pur orientativ. Fii pregătit să descoperi noi nuanțe interesante din ingredientele pe care le ai la îndemână! Te încurajăm să încerci combinații diferite!  Citeste tot

Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Pandișpan cu ceai de iasomie

Noi credem că sezonul perfect pentru a bea ceai de iasomie este primăvara, când aroma infuziei completează atmosfera de afară; parfumul proaspăt al ceaiului de iasomie aduce a natură înverzită și încălzită de soare. Plus că alungă astenia, te binedispune și îți dă energie să-ți transformi ziua într-un buchet de momente memorabile.

Astăzi, însă, îți propunem să folosești ceaiul de iasomie la un desert: un pandișpan pufos, a cărui pregătire să nu-ți ia mult timp, ca să o zbughești afară, la aer curat.

Pandișpan cu ceai de iasomie   retete ceai

Foto: pinterest.com

Rețetă: pandișpan cu ceai de iasomie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 3 lingurițe ceai de iasomie
  • 190 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie

Citeste tot

Pandișpan cu ceai de iasomie 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Ceainicele de lut Yixing – ghid de utilizare

Când vine vorba de ceainice de lut, vârful de gamă este reprezentat de Yixing, un model chinezesc foarte apreciat și premiat datorită calităților sale. Se spune că dacă folosești un ceainic Yixing pentru mulți ani, la un moment dat vei putea face un ceai doar tunând apă fierbinte în vasul gol.

Te invităm să descoperi mai multe despre aceste ceainice deosebite în cele ce urmează!

Ceainicele de lut Yixing   ghid de utilizare   despre ceai

Ce au special ceainicele Yixing?

Deopotrivă estetice și funcționale, ceainicele Yixing (yeeshing) sunt de o calitate superioară, fiind realizate din lut zisha, bogat în  fier și cuarț, care se găsește numai în zona Yixing din provincia chineză Jiangsu. Lutul Yixing nu conține plumb, arsenic, cadmiu sau alte substanțe toxice. Datorită porozității, acest tip de lut absoarbe aromele delicate ale ceaiului, iar vasul devine tot mai parfumat cu fiecare utilizare. În plus, lutul zisha păstrează foarte bine căldura și intensifică gustul ceaiului.  Citeste tot

Ceainicele de lut Yixing – ghid de utilizare 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Ceaiul și trandafirii – o poveste de iubire

Când te gândești la trandafiri, foarte probabil îți apar în minte inimioare multe și tot felul de imagini romantice. Însă locul trandafirilor nu e doar în buchetele de flori, în decorațiuni sau într-o dulceață delicioasă, ci se potrivesc de minune și în ceașca de ceai. Da, ai citit bine. Petalele de trandafiri pot fi infuzate și servite sub forma unei băuturi aromate, care se asortează inclusiv cu ceaiul verde sau cu cel negru.

Ceaiul și trandafirii – o poveste de iubire   despre ceai Ceaiul de tradafiri sau, dacă e să fim corecți până la capăt, infuzia de trandafiri se face din petalele uscate ale florii sau din bobocii cu parfum delicat. Pe lângă aroma fină, această băutură vine și cu beneficii pentru sănătate.

Beneficiile ceaiului de trandafiri

Petalele de trandafir sunt o sursă valoroasă de vitamina C, care atenuează expunerea nocivă la toxine și radicalii liberi. Vitamina C susține sistemul imunitar și ajută la producerea de colagen, esențial pentru o piele sănătoasă.

Polifenolii conținuți de trandafiri, alături de alți oxidanți, previn afecțiunile cardiovasculare și protejează împotriva osteoporozei. În plus, ceaiul de tradanfiri contribuie la atenuarea crampelor menstruale, fără efecte adverse. Previne problemele digestive, are un efect benefic asupra rinichilor, eliminând toxinele, și reduce riscul infecțiilor urinare.  Citeste tot

Ceaiul și trandafirii – o poveste de iubire 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Ceai cu savoare pentru energie: Afine Cocoa

Când eram mică și mergeam cu ai mei prin vacanțe la munte, mă atrăgeau întotdeauna tufele cu afine coapte. Aș fi stat cu orele să culeg micile boabe aromate, cu degetele pătate de culoarea și dulceața lor….

Îmi plac și acum afinele, așa că m-am bucurat să le descopăr într-un mix interesant de ceaiuri. Și cum o bucurie nu vine niciodată singură, alături de afine am mai văzut fulgi de boabe de cacao, un ingredient gustos pentru doza zilnică de energie.

Ceai cu savoare pentru energie: Afine Cocoa   dorotearo

Ceaiul Afine Cocoa, căci despre el e vorba, propune o combinație care mi s-a părut cel puțin curioasă: ceai negru și ceai verde Sencha. O echipă nu foarte des întâlnită de mine, dar care mi-a fericit papilele alături de alte ingrediente alese pe sprânceană.

Citeste tot

Ceai cu savoare pentru energie: Afine Cocoa 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Află totul despre Formosa, celebrul ceai oolong din Taiwan

Dacă îți plac oolong-urile, trebuie neapărat să încerci Formosa – ceaiul taiwanez! Taiwan, o mică insulă din estul Chinei, nu este foarte cunoscută în lumea ceaiului, în comparație cu Japonia, China sau India, dar sortimentele produse aici sunt extraordinare și merită atenția ta.

Știai că în trecut Taiwanul era cunoscut ca Formosa – “insula frumoasă”? Numele i-a fost dat de navigatorii portughezi care au ajuns prima dată pe acest tărâm în anul 1590, iar de aici și denumirea ceaiului specific. În articolul de astăzi te invităm să descoperi povestea ceaiului taiwanez Formosa!

Află totul despre Formosa, celebrul ceai oolong din Taiwan   despre ceai

Ceaiul taiwanez, pe scurt:

  • Peste 90% din producția totală de ceai din Taiwan este oolong.
  • Ceaiul se cultivă pe plantanții de familie, de dimensiuni reduse.

Taiwanul este cea mai mică țară producătoare de ceai și nu are o geografie potrivită pentru cultivarea la scară largă. Totuși, clima rece, umedă și ținutul muntos, alături de măiestria moștenită de la Japonia și China fac din ceaiul taiwanez unul deosebit. Se pune mare accent pe calitate, atât în privința aspectului frunzelor de ceai, cât și a aromei. În regiunile producătoare, există competiții bianuale de ceai, unde cultivatorii vin cu cele mai bune sortimente pentru a fi evaluate de experți. Majoritatea cultivatorilor de pe insulă obțin 4 recolte pe an. Deoarece în prezent ceaiul este o băutură foarte populară în Taiwan, importurile sunt de trei ori mai mari decât exporturile.

Îți recomandăm un ceai Formosa Jade aromat, cu caise și trandafiri! Îl găsești în magazinul nostru online, AICI

Sortimente de ceai Formosa

Citeste tot

Află totul despre Formosa, celebrul ceai oolong din Taiwan 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Cum alegi ceaiul Matcha

Matcha, unul dintre cele mai apreciate tipuri de ceai japonez, se remarcă prin verdele intens și consistența de pudră, bogată în vitamine și minerale, care se consumă împreună cu apa. Deși considerat un sortiment de top, nu toate ceaiurile Matcha sunt de aceeași calitate. Un Matcha bun are un gust fin, nu foarte amar, în timp ce gustul unuia mediocru este aspru, agresiv. Cum alegi, așadar, un ceai Matcha bun?

Înainte de a cumpăra pudră Matcha, gândește-te la ce îl vei folosi: pentru ceai sau ca ingredient în deserturi/ băuturi?

Cum alegi ceaiul Matcha   despre ceai

În cea de-a doua situație, nu ai neapărat nevoie de Matcha premium, ci poți opta pentru o variantă obișnuită, dar care va da un plus de savoare la smoothie-uri, latte, prăjituri, fursecuri, înghețată, ciocolată sau cupcakes. În cazul sortimentelor speciale pentru gătit, praful de Matcha este uneori amestecat cu alte frunze de ceai, pentru a avea o aromă mai puternică.  Citeste tot

Cum alegi ceaiul Matcha 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Universul Chai

La ce te gândești prima oară când auzi cuvântul “chai”? Foarte probabil, la ceaiul negru cu lapte, condimentat și dulce – Masala Chai. Însă “chai-ul” ascunde în spatele său un întreg univers delicios, cu variante pe gustul fiecăruia, fiind un adevărat îndemn la creativitate și la personalizarea băuturii tale preferate.

Universul Chai   retete ceai

Foto: foodess.com

Origini

În limba Hindi, “chai” sau “cha” înseamnă “ceai”, termenul fiind folosit în mai multe zone din Asia. În India, unde își are originea, rețetele de chai variază în funcție de regiune, de familie și de chai wallah – cei care prepară ceaiul la micile standuri specializate, omniprezente pe străzi. Un stand de ceai include o sursă de foc, un vas mare, căni și un recipient pentru turnat băutura. Astfel, cu un echipament minim, chai wallah fac sute sau mii de căni de ceai pe zi, licoarea fierbinte fiind turnată de la înălțimi impresionante.

“Familia” Chai  Citeste tot

Universul Chai 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Reinventează-ți ceaiul!

Dacă ești iubitor de ceaiuri, probabil că ai o colecție bogată de sortimente, însă nu toate îți plac în aceeași măsură. Pe unele le bei zilnic, în timp ce altele zac în dulap de prea mult timp și aproape ai uitat de ele. Ce faci când te plictisești de o aromă de ceai? Am strâns în acest articol câteva idei.

Reinventează ți ceaiul!   inspiratie

Adaugă ingrediente

Schimbă gustul unui ceai simplu prin împrietenirea lui cu mirodenii, fructe sau flori. De exemplu, poți transforma un ceai negru obișnuit într-un Masala Chai picant adăugându-i condimentele specifice (scorțișoară, cardamom, anason, ghimbir, cuișoare etc.). Mai fac echipă bună cu ceaiul portocalele și vanilia, laptele, căpșunele și busuiocul, cocosul sau chiar… dovleacul. Creează propriul tău ceai folosind și alte ingrediente care îți plac!  Citeste tot

Reinventează-ți ceaiul! 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Cocktailuri de iarnă cu ceai

Cocktailuri de iarnă cu ceai   retete ceai

Sărbătorile vin, așa că vă îmbiem cu băuturi îndrăznețe, pentru a întâmpina noul an cu energia la maxim. În articolul de azi vă așteaptă 3 rețete festive de cocktailuri cu ceai. Pentru că da, și ceaiul se asortează foarte bine cu eleganța Crăciunului și a Anului Nou, iar combinațiile în care poate fi savurat sunt nenumărate.

Citeste tot

Cocktailuri de iarnă cu ceai 5.00/5 (100.00%) 4 votes