Ceaiuri pentru dureri de gât

Când te doare gâtul, o cană cu ceai este poate printre primele lucruri la care te gândești. Nouă, cel puțin, așa ni se întâmplă.

Deși nu poți trata răceli serioase doar cu ceaiuri, infuziile calde ajută la hidratare, extrem de importantă când ești bolnav(ă). Fluidele contribuie la reducerea iritației din gât, alină uscăciunea și alte senzații neplăcute. În plus, poți folosi ceaiul ca suport pentru alte ingrediente benefice în caz de durere în gât, ca mierea.

Dincolo de senzația de liniștire pe care ne-o dă lichidul cald, unele infuzii contribuie la ameliorarea simptomelor, datorită proprietăților antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii. Iată câteva dintre ceaiurile care te pot ajuta să lupți cu durerile în gât:

Continuă lectura „Ceaiuri pentru dureri de gât”
Ceaiuri pentru dureri de gât 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Cât ceai verde e bine să bei zilnic?

Ceaiul verde este recunoscut pentru efectele sale pozitive asupra sănătății, datorate în special antioxidanților din frunzele de Camellia Sinensis. Însă cât ceai trebuie să bei ca să te bucuri de aceste beneficii?

Mai multe studii au arătat că persoanele care beau ceai verde constant au un risc mai redus de a face cancer, în comparație cu cei care nu consumă această băutură. De asemenea, există dovezi că ceaiul verde poate scade riscul de diabet tip 2 și boli cardiovasculare. Alte beneficii se referă la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, a sănătății dentare și un risc mai scăzut de artrită, Alzheimer și boala Parkinson (Sursa).

Continuă lectura „Cât ceai verde e bine să bei zilnic?”
Cât ceai verde e bine să bei zilnic? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Idei pentru un ceai negru inedit

Ceaiul negru este obținut din frunze care trec printr-un proces de oxidare puternic, având un gust mai pregnant decât cel al ceaiurilor verzi, albe sau oolong. Există mai multe tipuri de ceai negru, în funcție de zona de proveniență (Assam, Darjeeling, Ceylon), precum și blenduri foarte populare, ca Masala Chai – ceai negru și condimente sau Earl Grey – ceai negru aromatizat cu bergamotă.

În plus, ceaiurile negre combinate cu petale de flori, fructe uscate, fulgi de cacao, nuci, mirodenii sau plante vin cu o paletă excelentă de gusturi, care cuceresc chiar și persoanele mai pretențioase. Din magazinul nostru, îți recomandăm Ciocolată Belgiană și Spirit Hawaiian.

Pe lângă aceste blenduri, poți să personalizezi ceaiul tău negru și să-l faci și mai apetisant ca aspect sau gust folosind câteva ingrediente extra. Iată câteva dintre ele:

Spumă de lapte

Laptele merge de minune cu ceaiurile negre simple, condimentate sau cu arome dulci. Dacă vrei să te bucuri și de o experiență vizuală specială, înlocuiește laptele cu spumă de lapte. O poți face folosind espressorul sau cu aparatul de spumare.

Continuă lectura „Idei pentru un ceai negru inedit”
Idei pentru un ceai negru inedit 5.00/5 (100.00%) 1 vote

5 reguli simple pentru un ceai bun

Dacă ai descoperit de curând lumea ceaiului și vrei să-ți îmbunătățești experiența cu această băutură, am pregătit 5 recomandări simple și la obiect, care să te ajute să prepari o infuzie excelentă.

1. Alege un ceai de calitate.

“Resturi” de frunze de ceai, mărunte și înghesuite în plicuri, probabil vor face o infuzie cu gust îndoielnic. Îți recomandăm ceaiul vrac, cumpărat dintr-un magazin specializat, unde ai de ales dintre sortimente de calitate, pe toate gusturile. Dacă nu știi ce să alegi, scrie-ne și te ajutăm cu drag să găsești varietatea potrivită pentru tine.

Continuă lectura „5 reguli simple pentru un ceai bun”
5 reguli simple pentru un ceai bun 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Mic dejun delicios: Frigănele cu Matcha

Mai ții minte frigănelele copilăriei – pâinea cu ou făcută de bunica?

Rețeta de azi ne duce cu gândul la deliciosul desert, ușor de pregătit și la fel de ușor de mâncat, asezonat însă cu un “praf” inedit: pudră de ceai verde matcha. Alături de un ceai bun, va face din micul dejun un adevărat ospăț și îți va așeza un zâmbet larg pe chip.

Poți folosi chiar și pâine mai veche, uscată, deci acest dulce are avantajul de a preveni risipa de alimente. Am spus că e foarte simplu de pregătit? 🙂

Continuă lectura „Mic dejun delicios: Frigănele cu Matcha”
Mic dejun delicios: Frigănele cu Matcha 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Boba Tea – o rețetă simplă și de efect

Boba Tea sau Bubble Tea este un deliciu cu origini asiatice, dar care a ajuns prin toată lumea datorită aspectului său inedit. Numele vine de la perlele de tapioca uriașe care se folosesc la prepararea acestei băuturi, de obicei având culoare neagră sau un alb translucid; există chiar și perle colorate. După fierbere capătă o textură gumoasă, elastică și devin strălucitoare.

În articolul de astăzi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de Boba Tea, care nu necesită prea multe pregătiri, cu excepția ceaiului și a perlelor de tapioca. Găsești perle de tapioca negre sau colorate la magazinele asiatice fizice sau online.

Continuă lectura „Boba Tea – o rețetă simplă și de efect”
Boba Tea – o rețetă simplă și de efect 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Sorbetto răcoritor cu ceai negru

Sorbetto sau sorbet este un desert rece, asemănător cu înghețata, dar cu ingrediente și consistență diferite. Sorbetto se face din apă, zahăr și piure de fructe, fără lapte sau smântână în compoziție, spre deosebire de înghețată.

Denumirea vine din limba arabă, “shariba”, și înseamnă „a bea”. Și cuvântul “șerbet” are origini similare, însă acesta se referă la un alt dulce – un sirop de zahăr dens, colorat și aromatizat.

Revenind la sorbetto, această gustare răcoritoare face mai suportabile zilele caniculare și îți oferă un pretext perfect pentru a te delecta cu ceva dulce, bun și ușor. Noi am descoperit o variantă alternativă de sorbetto… pe bază de ceai. E simplu de preparat și la fel de simplu de savurat.

Continuă lectura „Sorbetto răcoritor cu ceai negru”
Sorbetto răcoritor cu ceai negru 5.00/5 (100.00%) 3 votes

E sănătos să bei ceai cu lapte?

Ceaiul negru este completat perfect de lapte, mai ales dacă vorbim de sortimente ca Masala Chai sau English Breakfast. Laptele conferă consistență ceaiului negru și îi pune în valoare gustul, indiferent că alegi să îl consumi cald sau rece.

Cât de sănătoasă este însă această combinație? Diminuează laptele din beneficiile ceaiului?

Ceaiurile, în special varietățile negre și verzi, sunt bogate în compuși care acționează ca antioxidanți și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, printre alte beneficii.

Laptele se pare că influențează chimia ceaiului, dar studiile pe acest subict au ajuns la concluzii diferite.

O cercetare a arătat că laptele afectează absorbția și activitatea antioxidantă a compușilor din ceai, diminuând efectele sănătoase ale ceaiului asupră sistemului vascular. Cazeina, o proteină din lapte, s-ar putea asocia cu flavonoizii din ceai, împiedicând activitatea lor în organism.

Continuă lectura „E sănătos să bei ceai cu lapte?”
E sănătos să bei ceai cu lapte? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Chimia ceaiului

Într-o ceașcă de ceai se ascunde multă chimie, rezultatul combinației unice dintre condițiile de cultivare a plantei, mediu, climă și procesare.

Personalitatea unui ceai se datorează compușilor din frunzele de ceai, responsabili de aspect, aromă și gust. În timpul procesării, frunzele de ceai trec prin schimbări care își lasă la rândul lor amprenta asupra a ceea ce va fi băutura din ceașcă.

Principalele substanțe din ceai sunt polifenolii, produși de plante pentru apărare împotriva insectelor și a animalelor. Când vine vorba de infuzii, polifenolii sunt responsabili de astringența ceaiului, adică acea senzație de ușoară amăreală. Polifenolii pot ajunge până la 40% din greutatea frunzei uscate de ceai, iar o ceașcă tare de infuzie poate avea până la 240 mg de polifenoli.

Continuă lectura „Chimia ceaiului”
Chimia ceaiului 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Cum se folosesc torturile de ceai Pu Erh

Pu Erh este un sortiment de ceai fermentat, cu un gust puternic și o aromă de pământ. De obicei, frunzele sale sunt presate sub diferite forme, iar această tradiție a apărut pentru a ușura transportul și conservarea.

Din sudul Chinei, în zona Yunnan, frunzele de ceai era culese, prelucrate, ambalate sub formă de cărămizi și transportate în Asia Centrală și Tibet pentru comercializare.

Mai târziu, în secolul al XX-lea, imigranții din Yunnan au început să importe ceai din provincia lor de origine în Hong Kong, iar torturile presate erau, de asemenea, ușor de ambalat și depozitat. Astfel, ceaiul fermenta și trecea printr-un proces de “îmbătrânire” lentă, de ani de zile.

În climatul umed din Hong Kong, torturile de ceai aveau un alt avantaj: datorită suprafaței mai mici a frunzei expuse la aer, procesul de fermentare era mai lent și permitea dezvoltarea unor arome mai complexe. În plus, scădea riscul de apariție a mucegaiului periculos.

Continuă lectura „Cum se folosesc torturile de ceai Pu Erh”
Cum se folosesc torturile de ceai Pu Erh 5.00/5 (100.00%) 2 votes