Cele mai bune ceaiuri cu cocos

Noi credem că sortimentele de ceaiuri cu cocos au un aer de desert, aproape ca niște bomboane Raffaello la cană. Am strâns în lista de mai jos câteva din cele mai gustoase blenduri pe care le avem în shop-ul nostru. Te invităm să le testezi, dacă n-ai făcut-o încă!

Ceai negru sau rooibos Cocos și migdale

Migdalele se asortează excelent cu fulgii de cocos, atât pe fundalul unui ceai negru, cât și pe cel de rooibos. Bonus, poți adăuga un strop de lapte în ambele cazuri și vei savura o băutură mai consistentă, ca de marțipan cu tentă tropicală. Le poți servi calde sau reci.

Ceai oolong Susan Prăjit

Acest mix surprinzător de ceai oolong, susan și cocos te va duce cu gândul direct la batoanele de susan cu miere atât de bune de ronțăit. Ceaiul are o aromă de crocant și alune de pădure, care merge la fix cu exoticul cocos.

Continuă lectura „Cele mai bune ceaiuri cu cocos”
Cele mai bune ceaiuri cu cocos 3.75/5 (75.00%) 4 votes

Cum să combini ceaiul și ciocolata

Ciocolata este un dulce foarte apreciat, o delicatesă căreia puțini îi pot rezista. Simplă, cu lapte, albă, neagră sau crocantă, cu creme, nuci, fructe uscate, ciocolata reprezintă o invitație la creativitate și explorarea a numeroase gusturi. Deși pare neobișnuit, ea poate face o pereche foarte bună cu ceaiul.

Ceaiul poate fi ingredient al ciocolatei, putem servi o ciocolată caldă infuzată cu ceai sau pur și simplu putem combina aceste două plăceri. Am găsit câteva sugestii de îmbinare a diferitelor sortimente de ciocolată cu ceaiuri diverse și ne-am gândit să le împărtășim cu tine. Începem cu câteva recomandări generale:

Continuă lectura „Cum să combini ceaiul și ciocolata”
Cum să combini ceaiul și ciocolata 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Ceaiul de turmeric – de ce să-l consumi și cum se prepară

Turmericul sau curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul, a cărui rizom se folosește în numeroase preparate în bucătăriile asiatice, la supe, curry-uri, sosuri, biscuiți, dar și pentru ceaiuri. Gustul este amărui, dar nu foarte pregnant.

Sub coajă, rizomul de turmeric are culoarea galben-portocalie, care se „prinde” ușor de vase, tacâmuri sau textile, deci ai grijă când îl manevrezi. Este unul dintre motivele pentru care turmericul se folosește inclusiv ca vopsea naturală (poți colora ouăle de Paște, de exemplu). Mai ales dacă folosești turmeric proaspăt, probabil te vei păta ușor pe degete și unghii.

Beneficii turmeric

În medicina tradițională indiană, ayurveda și în cea chinezească, turmericul este cunoscut drept un remediu foarte eficient, cu efect anti-inflamator, digestiv și detoxifiant.

Cercetările științifice au arătat că multe dintre beneficiile turmericului se datorează unui grup de polifenoli, iar componenta cea mai puternică este curcumina, cu proprietăți antioxidante, antivirale și antibacteriene, responsabilă și de culoarea galbenă a rizomului. În plus, curcumina stimulează imunitatea, ameliorează diferite probleme digestive și protejează împotriva mai multor tipuri de cancer.

Ceaiul de turmeric simplu nu conține cofeină, astfel că se poate consuma în orice moment al zilei. Alături de mușețel, de exemplu, poate fi o băutură reconfortantă pentru seara. Neîndulcit, ceaiul de turmeric are un conținut neglijabil de calorii, deci poate fi o alternativă bună la sucuri sau băuturi alcoolice pentru persoanele care vor să slăbească.

Cum faci ceai de turmeric

  1. Pune în apă fierbinte turmeric pudră sau felii de turmeric proaspăt (se găsește în lanțurile mai mari de supermarketuri).
  2. Lasă-l la infuzat timp de 7-10 minute și apoi îl poți servi, eventual îndulcit cu miere.
  3. O opțiune bună este să adaugi lapte integral, lapte de cocos sau ulei de cocos, deoarece curcumina se dizolvă mai bine în grăsimi. Vei obține o băutură caldă, aromată și sățioasă. Piperul negru este un alt ingredient care contribuie la o mai bună absorbție a curcuminei, conferind în același timp ceaiului un plus de aromă.

Dacă îți dorești să te bucuri de gustul și beneficiile turmericului, dar nu vrei să te complici sau să-ți colorezi ustensilele de bucătărie în galben, îți recomandăm ceaiul de plante Mantra Răsăritului!

Pe lângă turmeric, acest blend conține multe alte ingrediente exotice provenite de pe plantații controlate strict biologic: ghimbir, fulgi de cocos, fenicul, lemn dulce, chipsuri de ananas etc.

Culoarea mixului este de un galben aprins, iar la infuzie vei avea senzația că ai în cană razele soarelui.

Ai încercat ceaiul de turmeric? Dacă da, cum ți s-a părut?

Ceaiul de turmeric – de ce să-l consumi și cum se prepară 3.77/5 (75.33%) 167 votes

Ceaiul turcesc de mere – o delicatesă aromată

În general, când spunem „ceai turcesc”, ne gândim la ceaiul negru servit din paharele micuțe în formă de lalea, cu o farfuriuță cochetă sub ele. Se bea foarte fierbinte, fără lapte și îndulcit cu un cub de zahăr. Ceaiul turcesc se consumă în orice moment al zilei, uneori mai multe cești una după alta.

Ceaiul a devenit foarte apreciat în Turcia după primul război mondial, când cafeaua, băutura preferată a turcilor, se scumpise și era mai puțin accesibilă pentru oamenii de rând. La jumătatea secolului XX s-a început și cultivarea ceaiului în țară, mai exact în regiunea Rize, pe coasta de est a Mării Negre. În prezent, Turcia se află în topul țărilor producătoare și consumatoare de ceai din lume.

Pe lângă ceaiul negru, în Turcia există și alte feluri de infuzii, printre care ceaiul de mere (elma çayı), ceaiul de măceșe (kuşburnu çayı), ceaiul de tei (ıhlamur çayı) sau cel de salvie (ada çayı).

Ceai turcesc de mere

Ceaiul de mere este popular mai ales printre turiști și se găsește din belșug în magazine și bazaruri. Adesea, ceaiul de mere este preparat ca o băutură instant, amestecând în apa fierbinte granule, cristale sau pudră de mere. Există de asemenea sub formă de plicuțele de ceai, însă cel mai bun este cel obținut din bucățele de mere uscate.

Continuă lectura „Ceaiul turcesc de mere – o delicatesă aromată”
Ceaiul turcesc de mere – o delicatesă aromată 4.00/5 (80.00%) 2 votes

Cum să prepari ceai la presa franceză

Presa franceză este un tip de filtru pentru ceai sau cafea, în care poți să-ți pregătești foarte ușor băutura preferată. Este o metodă practică, așa că îți recomandăm s-o încerci.

Presa franceză se compune dintr-un recipient transparent, de obicei din sticlă, și un filtru cu plasă metalică. Acesta poate fi împins în recipient cu ajutorul unei tije care are în partea superioară un capac cu piston.

Cum a apărut presa fraceză

Continuă lectura „Cum să prepari ceai la presa franceză”
Cum să prepari ceai la presa franceză 4.00/5 (80.00%) 4 votes

Povestea termosului

Termosul este un accesoriu comun, care ne ajută să ne menținem băuturile preferate calde sau reci mai mult timp. Însă cum funcționează termosul și de ce a fost inventat? În rândurile următoare te invităm să explorezi povestea sa!

Ca multe alte invenții, termosul nu a apărut în scopul pentru care este folosit în prezent. Sistemul a fost conceput în anul 1892 de către chimistul și fizicianul britanic Sir James Dewar, pentru a păstra gazele lichefiate.

Concret, termosul este format din două recipiente, unul situat în interiorul celuilalt, separate printr-un spațiu parțial vidat, care reduce semnificativ transferul de căldură prin conducție sau convecție.

Continuă lectura „Povestea termosului”
Povestea termosului 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Ai încercat ceaiurile presate?

Presarea frunzelor de ceai și comprimarea lor sub diferite forme are o tradiție veche. În general, ceaiurile Pu-erh sunt comprimate în formă de disc, piramidă, cuib etc., dar acest proces se poate aplica și altor sortimente. Procesul de presare al ceaiului Pu-erh a apărut tocmai din nevoia de a evita deteriorarea frunzelor în timpul transportului. În mod tradițional, un tort de Pu-erh avea 357g, iar 7 torturi cântăreau aproximativ 2,5kg, ceea ce ușura mult calculul și transportul ceaiului cu cai și catâri.

Comprimarea are avantajul de a reduce volumul frunzelor de ceai pentru transport, dar contribuie și la o conservare optimă – un aspect important în perioadele când nu existau materiale de ambalare eficiente.

Continuă lectura „Ai încercat ceaiurile presate?”
Ai încercat ceaiurile presate? 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021

Finalul de an e prilej bun de tras linie și făcut tot felul de topuri. Noi ne-am gândit să facem clasamentul celor mai comandate ceaiuri pe www.doro-tea.ro în 2021 și să vedem care au fost preferințele pasionaților de ceai din comunitatea noastră. Începem cu locul 5, ca să mai păstrăm puțin suspansul 😉

5. Ceai de Fructe Visul Copilariei

O infuzie aromată și fructată, ca un compot delicios, cu măr, stafide, coacăze, zmeură, căpșune și multe altele. Se poate servi cald sau rece, cu gheață și merge în orice moment al zilei, deoarece nu conține cofeină. După infuzare, fructele se înmoaie și se pot „culege” cu lingurița pentru a fi savurate.

Continuă lectura „Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021”
Cele mai populare ceaiuri d’Oro Tea în 2021 5.00/5 (100.00%) 2 votes