Yerba Mate

Mate este popular in multe tari din America de Sud la fel ca si in cateva din Orientul Mijlociu. Este compus din doar doua ingrediente, insa tot interesul este adus asupra ritualului de a-l face, sa nu mai spunem de ustensilele faine care sunt folosite in proces.

Traditional se bea dintr-un Gourd – o nuca gaurita, insa se poate bea si din cani normale de ceai. Ramnem totusi cu ustensilele traditionale pentru moment.

De asemenea, este si un pai specific pentru bautul ceaiului care se numeste Bombilla. Dar acesta este mai mult decat un pai; are un filtru in capatul introdus in ceai pentru a nu permite frunzelor si tulpinilor sa treaca.

Yerba Mate este plin de anti-oxidanti, vitamine si o buna doza de cafeina. Este intepator, pamantiu si unii ar spune ca sunt sanse sa nu fie ca niciun ceai pe care l-ai baut pana acum.

Modalitate traditionala de preparare:

Apa se fierbe pana da in clocot, se umple Gourd-ul 2/3 cu Yerba Mate. Cu palma peste Gourd se apleaca si se scutura putin. Asta ajuta ca bucatile mici sa ramana deasupra iar cele mari dedesubt – ca Bombilla sa nu se infunde. Cu Gourd-ul aplecat se toarna putina apa rece peste plante – aceasta pregateste continutul pentru infuzie si ajuta la pastrarea nutrientilor. Acum se umple Gourd-ul cu apa fierbinte (nu clocotita).

Mate este menit sa fie impartit intre prieteni si acelasi Gourd poate fi reumplut pana la 20 de ori. Motto-ul este: Bea/Da mai departe/Reumple.

Noroc!

Pentru explicatia vizuala si totodata pentru sursa acestui articol urmati link-ul aici.

Sursa foto: arizonagourds.homestead.com

Yerba Mate 4.80/5 (96.00%) 10 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.